Uitgaan & Cultuur

Houtdorp Manderveen één groot feest

MANDERVEEN – Afgelopen zondag is weer een Houtdorp in Manderveen gehouden door de werkgroep Mijn Manderveen 2030 Recreatie met als drijvende kracht Charissa Bernds en Herman de Witte als aanspreekpunt. Dit jaar voor het eerst op zondag in verband met andere activiteiten in Manderveen op de bekende eerste zaterdag van de schoolvakantie. Dat mocht de pret zeker niet drukken, genoeg kinderen, vrijwilligers en belangstellenden maakten de dag compleet.

Met het thema ‘Boeren en Boerinnen’ werd menig stal, schuur of boerderijwoning met hout in elkaar getimmerd. De ene creatie nog mooier als de ander. De onderlinge strijd werd dit jaar nog harder gevoerd door de vrijwilligers dan de kinderen zelf, uiteraard met een knipoog.

Dank aan sponsoren
Met genoeg eten en drinken konden de harde werkers het de dag goed volhouden, wederom het een en ander gesponsord door lokale ondernemers, waarvoor dank. De creaties waren natuurlijk niet compleet zonder de benodigde lagen verf, waarmee de kinderen zelf ook rijkelijk versierd waren. De dag werd afgesloten met een prijsje voor elk kind en vooral gezelligheid voor alle deelnemers.

LEGO-bouwfestijn
De organiserende werkgroep is zeer tevreden over het verloop van de dag. Voorlopig kunnen ze even rustig aan doen want de volgende activiteit is pas de eerste zaterdag van de herfstvakantie, namelijk het LEGO-bouwfestijn.