Uitgaan & Cultuur

Humor, ontroering en muziek in ‘Bruiloft of slippers’

GEESTEREN - Voor iedereen die weleens van dichtbij een bruiloft heeft meegemaakt is de voorstelling ‘Bruiloft op slippers’ een feest der herkenning. Marjon Revet-Weerink van de Song-Smederij schrijft en zingt liedjes bij bruiloften. Vorig jaar waren de rollen omgedraaid: toen trouwde ze zelf. In plaats van toeschouwer was ze ineens het middelpunt. Een bijzondere ervaring, waarbij de nuchtere Marjon van de ene verbazing in de andere viel. 

Want wat zeggen mensen soms vreemde dingen tegen een pasgetrouwd stel. En waarom kreeg ze het advies om een IKEA-tas mee te nemen op haar trouwdag? Een nieuwe theatervoorstelling was geboren. De voorstelling is onder meer te zien op 12 november in Zaal Kottink in Geesteren. 

Goudeerlijk en hartverwarmend

Bruiloft op slippers is een avond vol grappige, goudeerlijke en ontroerende verhalen en liedjes. De van oorsprong Geesterse Marjon neemt het publiek mee in de wereld van bridezilla’s, trouwjurken en weddingsplanners. Uitgangspunt is haar eigen bruiloft. Van aanzoek tot getuigen, van trouwjurk tot huwelijksnacht: alles komt voorbij. Bij deze verhalen schreef Marjon eigen liedjes, die ze samen met haar muzikanten zingt. Na deze voorstelling weten bezoekers precies welke wensen je nóóit, maar dan ook nóóit in een gastenboek moet zetten. En hoe een huwelijksdag anders loopt dan gepland. Een grappige, goudeerlijke en vooral hartverwarmende muzikale voorstelling.

Tweede theatervoorstelling

Marjon Revet-Weerink van de Song-Smederij is dirigente, zanglerares en singer-songwriter. Twee jaar geleden maakte ze haar theaterdebuut met de voorstelling: ‘Daar zou je echt iets mee moeten doen’,  over haar ervaringen als beroepsmuzikant. Na een aantal succesvolle voorstellingen met positieve reacties, besloot ze na haar bruiloft om ook daar een voorstelling over te maken. Ze vroeg er een aantal muzikanten bij, waaronder Anne Vissia - Oude Avenhuis uit Geesteren (backing vocals). Samen brengen ze Bruiloft op slippers, een theatervoorstelling vol zelfgeschreven liedjes en prachtige, humoristische en ontwapende verhalen. 

Speeldata

De speeldata zijn als volgt:
3 november – Kulturhus Borne. Kaarten: https://www.kulturhusborne.nl/Agenda/Bruiloft-op-slippers.12 november – Zaal Kottink, Geesteren. Kaarten: via de zaal of info@musicbymarjon.nl
13 november – Theater Bouwkunde, Deventer. Reeds uitverkocht.
15 november –  Kulturhus Denekamp. Kaarten: https://kulturhusdenekamp.nl/evenementen/628-bruiloft-op-slippers
24 november – Hof88, Almelo. Kaarten: www.hof88.nl.

Kaarten kosten (afhankelijk van de locatie): € 12,50 exclusief pauzedrankje en € 15,00 inclusief pauzedrankje. Meer informatie is te vinden op de website van de Song-Smederij: https://www.song-smederij.nl/theatervoorstelling-bruiloft-op-slippers/