Uitgaan & Cultuur

Jubilerend koor Timeless verkent ‘Utrechtse underground’

REUTUM – Het koor Timeless uit Reutum gedenkt op 12 oktober haar vijftigjarige bestaan met onder meer een jubileumviering. De leden namen zondag 29 september alvast een voorschot op dit heuglijke feit en gingen een dag samen op pad. Zo kon het gebeuren dat een stelletje nietsvermoedende dorpelingen kennismaakte met het keiharde straatleven van Utrecht. 

De organisatie had een afwisselend programma in elkaar gezet. De weergoden waren Timeless niet erg gunstig gezind, maar dat mocht de pret niet drukken.

Stadswandeling

Na een heerlijke brunch werd koers gezet richting Utrecht, alwaar een stadswandeling werd ondernomen. Deze stadswandeling, genaamd Utrecht underground, werd geleid door Sebastiaan, een voormalig dak- en thuisloze. Hij nam Timeless op sleeptouw en toonde verschillende plaatsen waar daklozen zich ophouden of ophielden. Ook deelde hij zijn ervaringen over het straatleven, de bijzondere ontmoetingen die in zijn leven hadden plaatsgevonden en de verrassende inzichten die het hem had opgeleverd. Na anderhalf uur nam het koor afscheid en beaamde iedereen dat deze tocht niet snel vergeten zou worden.

Herinneringen

De jubileumexpeditie kreeg een vervolg op de boot voor een rondvaart door de Utrechtse grachten. Onder het genot van een drankje en een barbecue werd gezellig nagepraat over de wandeltocht, maar werden ook herinneringen opgehaald aan de afgelopen jaren. Met een goedgevulde maag vertrok het jubilerende koor ’s avonds weer huiswaarts.

Jubileumviering

Timeless heeft momenteel nog vijftien leden, die graag zingen en gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan. Het koor zingt tijdens reguliere vieringen, maar ook tegen een speciale viering of voor het zingen in bijvoorbeeld een verpleeghuis in de buurt zegt het koor geen nee. Wie benieuwd is naar de zangkwaliteiten van Timeless kan komen luisteren tijdens de jubileumviering op 12 oktober  om 19.00 uur in de H.H. Simon en Judas in Reutum. Het koor nodigt iedereen van harte uit.