Uitgaan & Cultuur

Kerstproeverij laat een andere Boodschap horen

TUBBERGEN - De Protestantse Kerk in Tubbergen stroomde afgelopen zaterdag vol met bezoekers voor de tweede editie van de Kerstproeverij, dit jaar met als thema ‘The Sound of Christmas’. Onder muzikale klanken van ‘t Koortje, werd geluisterd naar drie inspirerende sprekers en werd gebeden en gezongen om alvast in de sfeer van het komende kerstfeest te komen. 

In een sfeervolle ambiance hielden de gezamenlijke kerken van Tubbergen een voorproefje op Kerst. Daarvoor spraken Henry en Fimi Sahdo, Jan Pieter de Boer en Carla Evers de aanwezigen toe, die ieder op eigen wijze hun beleving van kerst –in het licht van actuele en persoonlijke ontwikkelingen– naar voren brachten. De aanwezige kinderen ontstaken zeven lichten en deden zeven wensen voor het nieuwe jaar 2020.

 

Eerste levensbehoeften

Na het samenzijn werd een inzameling gehouden, die bestemd is voor Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD). De opbrengst komt ten goede aan een project dat kwetsbare gezinnen helpt om de maand januari in de eerste levensbehoeften te voorzien.

 

Roering jaar

Tijdens de samenkomst kwamen steeds weer woorden als ‘eenvoud’, ‘verbondenheid’ en ‘solidariteit’ terug; unaniem andere geluiden te midden van een roerig jaar 2019. Met deze bijeenkomst heeft de organisatie de actualiteit van Kerstmis willen ontvouwen en de aanwezigen sfeervol voorbereiden op het laatste grote feest van het jaar.