Uitgaan & Cultuur

Kiek’nsweard speelt ‘Camping en botenverhuur Zoer’ voor volle zalen

GEESTEREN - Zowel de camping als de zaal waren snel bezet. Kiek’nsweard kan dat zeggen tot de laatste plaats aan toe. Afgelopen weekend speelde de toneelvereniging uit Geesteren het blijspel ‘Camping en botenverhuur Zoer’ voor bomvolle zalen.

In het vroege voorjaar wordt het te spelen stuk bepaald door de leescommissie. Dat is niet altijd even gemakkelijk, de vereniging wil graag een verrassend toneelstuk spelen wat niet of minder bekend is in de regio. Nadat de keuze is gemaakt, wordt medio april gestart met de repetities. In deze periode wordt tevens het decor- en lichtplan, kleding- en grimeadvies en het rekwisietenoverzicht opgesteld. Voor de schoolvakantie wordt er naar gestreefd om zowel het eerste als tweede bedrijf vorm te geven. Na de vakantieperiode wordt de draad dan weer opgepakt. Na de generale wordt de try-out gespeeld voor zowel de basisschool als voor de ouderen uit Geesteren.

Toenemend enthousiast publiek

In het weekend ging het los, de reacties vanuit de zaal waren boven verwachting. De spelersgroep speelde vlot, met een goede tekstkennis en wat net zo belangrijk is met de juiste inleving. Dit jaar vertolkte Toby Kokhuis als debutant de rol van postbode en dat deed hij als een ervaren speler. Mede door de sponsering van vele bedrijven wordt het Kiek’nsweard mogelijk gemaakt de uitvoeringen met verve op de planken te zetten, ter vermaak van een steeds toenemend enthousiast publiek. De beleving tijdens de uitvoeringen werd door het  publiek na afloop onder het genot van een drankje onderstreept met de uitspraak; Het was wederom meer dan ‘Kiek’nsweard’!

Dank

Kiek’nsweard Geesteren bedankt alle toeschouwers en sponsoren voor hun enthousiasme en bijdrage aan weer een mooi seizoen! Zij zien ieder graag terug op 5, 6 of 7 november 2020. De foto is gemaakt door Marita Steggink.