Uitgaan & Cultuur

Klaar voor het voorjaar met Rode Loper Event

TUBBERGEN – Eens in de zoveel tijd organiseert Ondernemershart Tubbergen een evenement met koopzondag in het centrum van het dorp. Afgelopen zondag werd de koopzondag gevierd met het jaarlijkse Rode Loper Event. Ondernemers uit het hele dorp werkten mee aan dit modefestijn waar meer dan zestig modellen en publiekslieveling hond Snuf, op de roze loper alle voorjaarstrends showden. 

De voorjaarstrends hadden niet alleen betrekking op mode, want behalve kleding, schoenen en accessoires, werden er ook fietsen geshowd, werd er paasbrood geproefd en droeg ook de drukkerij haar steentje bij. Het haar van de modellen werd gestijld door de verschillende kapsalons in het dorp. “Het is toch fantastisch dat zoveel verschillende ondernemers meedoen, in plaats van alleen maar modezaken. We hebben samen weer wat moois neergezet, en dat kan omdat we als ondernemers ons best blijven doen om een beetje reuring in ons dorp te brengen,” aldus Simone Droste van de organisatie. 

Een gouden ei 
En reuring, dat was er zeker. Terwijl jong en oud genoot van de show op de roze loper, waren er ook veel jongere bezoekers op jacht naar de verstopte paaseieren. Droste vertelde over de zoektocht: “Voor kinderen tot twaalf jaar hebben we eieren verstopt in het centrum. Gouden eieren, met een speciale prijs, en gekleurde eieren, voor een lekker ijsje.” Eén van de jonge speurneuzen heeft een duidelijke voorkeur voor wat ze hoopt te vinden: “Ik wil eigenlijk wel een ijsje”, aldus de negenjarige Iris, waarop haar moeder lachend vertelt dat het met dat ijsje wel goedkomt. “Nu het zonnetje zo schijnt en je een beetje uit de wind blijft is het mooi weer, en dat ijsje gaat er bij mij ook wel in.” Niet naar alle eieren hoeft te worden gezocht, er liepen ook een aantal paashazen door het dorp die groot en klein trakteerden op een paar chocolade eitjes.   

Op z’n paasbest 
Niet alleen de paasactiviteiten werden enthousiast onthaalt, ook de geshowde trends deden het goed. Een van de bezoekers vertelt enthousiast over haar winkelplannen: “Na vorige jaar wilden we dit jaar weer. Het is gezellig en de sfeer is goed, en er zijn natuurlijk leuke aanbiedingen. We duiken sowieso nog een paar winkels in, zien we er komend weekend op ons paasbest uit!” Dat is precies één van de redenen dat het evenement een weekje is vervroegd. “We organiseerden het Rode Loper Event eerst op tweede paasdag, maar hebben het naar voren gehaald omdat dit voor veel mensen toch beter uitkomt. En het bevalt super! Vanaf de eerste modeshow liep het al lekker door in het centrum, het is gezellig en de bezoekers hebben het naar hun zin. En wij ook trouwens”, aldus een tevreden Droste.