Uitgaan & Cultuur

Koningsdag ging niet ongemerkt aan Geesteren voorbij

GEESTEREN - De Activiteiten Vereniging Geesteren (AVG) organiseerde diverse activiteiten in het kader van Koningsdag.

De dag startte om 10.00 uur met het traditionele vlag hijsen onder de muzikale begeleiding van St. Caecilia op het Kottinkplein. Na het succes van voorgaande jaren, was er aansluitend een goed bezochte seniorenbingo onder leiding van Tiny Hilberink. Hierbij vielen uiteraard mooie prijzen te winnen.

Om 12.30 uur stroomde Café Zaal Kottink vol met hongerige mensen voor de uitgebreide Koningsbrunch. Maar liefst 160 personen hadden zich hiervoor opgegeven, met leeftijd variërend van jong tot oud. De Geesterense inwoners die de voorafgaande dag benoemd waren tot lid in de Orde van Oranje-Nassau, ofwel het traditionele lintje hebben ontvangen, waren uitgenodigd als eregasten. Bij deze bijzondere onderscheiding werd kort stil gestaan en aan hen allen werd een bloemetje overhandigd. Speciaal daarbij werd onze AVG-topper Michel Wallerbosch in het zonnetje gezet.

De traditionele familiefietstocht behoorde ook weer tot een van de koningsdagactiviteiten. Vanaf 14.00 uur kon men zich inschrijven bij Café Zaal Kottink. De fietstocht van ongeveer 18 kilometer bracht de deelnemers langs mooie plekjes in de gemeente Tubbergen. Bij terugkomst bij Café Zaal Kottink kon er een vragenlijst worden ingevuld waarmee ook mooie prijzen te winnen vielen. De prijsuitreiking hiervan vond plaats op het overvolle terras. Tevens vond hier de prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd plaats. Kinderen konden zich ondertussen heerlijk uitleven op de aanwezige springkussens en/of zich mooi laten schminken.

De AVG kijkt terug op een zeer succesvolle Koningsdag en gaat vol goede moed verder met de organisatie van het kermisweekend wat plaatsvindt van 3 t/m 6 juni.