Uitgaan & Cultuur

Koningsdag in Langeveen en Bruinehaar

LANGEVEEN/BRUINEHAAR – Na een succesvol eerste jaar wordt Koningsdag ook dit jaar volop gevierd in Langeveen en Bruinehaar. Er is opnieuw een mooi gevarieerd programma bedacht en uitgewerkt voor zondag 26 april (koningsnacht) en Koningsdag 27 april. 

Pubquiz
De activiteiten beginnen zondag om 20.00 uur met een pubquiz bij Café Nobbenhuis aan de Hardenbergerweg in Langeveen. De zaal gaat open om 19.30 uur. De organisatie daagt iedereen - vrienden, familie, collega’s en buren - uit om mee te doen. Groepen van minimaal drie tot maximaal zes personen kunnen zich aanmelden via koningsdaglangeveenbruinehaar@outlook.com. Deelname aan de pubquiz is € 10,- per team.
 
Vanaf 22.00 uur zal er een spetterend optreden zijn van de band Heer & Meester. De pauzes worden opgevuld door dj Erik. Kortom, koningsnacht wordt een en al gezelligheid en vertier in Langeveen.
 
Fietspuzzeltocht
Koningsdag begint met het hijsen van de Nederlandse vlag op het centrumplein van Langeveen. Aansluitend zal hier de fietspuzzeltocht van start gaan. Gestart kan worden tussen 11.00 en 13.00 uur. Langs de fietsroute van ongeveer 25 kilometer zullen diverse stops zijn. 
 
Vrijmarkt
Vanaf 12.00 uur begint bij Café Nobbenhuis een vrijmarkt. Voor deze markt worden kraampjes gratis ter beschikking gesteld, mits je je voor zaterdag 18 april aanmeldt. Ook is er plek voor rommelmarkt voor de kinderen en gewoon kofferbakverkoop. Opgeven kan via koningsdaglangeveenbruinehaar@outlook.com. Voor de kinderen zullen er tijdens de vrijmarkt diverse spelletjes zijn, zoals voetbaldarts, gatenkaas, pittenzakwerpen, een survival, en ook is er een suikerspinmachine voor de zoetekauwen. En natuurlijk is ook de vorig jaar razend populaire caviarace terug. 
 
Roofvogelshow en Riwald Dakar Rally Truck 
Naast al deze activiteiten zal er vanaf 13.00 uur een spectaculaire roofvogelshow te zien zijn. Bovendien zal de truck van de Dakar Rally van het Riwald Dakar Team bij het feestterrein staan. Iedereen, die dat leuk vindt, kan met deze truck op de foto. Om 13.00 uur begint bij Café Nobbenhuis een tuinfeest met barbecue en een optreden van Martin Ankoné. 
 
Al met al is er in Langeveen dus meer dan genoeg te doen tijdens koningsnacht en Koningsdag. De organisatie hoopt natuurlijk op prachtig weer en een grote opkomst bij de verschillende activiteiten. De voorbereidingen zijn te volgen via Instagram en Facebook.