Uitgaan & Cultuur

Kroezeboomfeesten Fleringen al dertig jaar een groot circus

FLERINGEN – Dit jaar viert de Kroezeboomfeesten met nummer dertig een jubileumjaar. Ook deze editie van de Kroezeboomfeesten vindt plaats in het weekend na hemelvaart, op het feestterrein aan de Oldenzaalseweg. Een gezellig weekend vol met verschillende activiteiten voor jong en oud. Het bestuur is nog druk bezig met de laatste details voor het programma op 31 mei, 1 en 2 juni. De Kroezeboomfeesten staat dit jaar naast het jubileum in het teken van het circus. Alle activiteiten, spellen en aankleding van de tent zijn aan het thema aangepast, waaronder de spellen van het zeskamp en de circusact voor kinderen op de vrijdag. 

Het hele weekend zijn er elke dag activiteiten waar aan kan worden deelgenomen met de straat, buurt, vereniging, vrienden- of vriendinnengroep. Op vrijdagavond verwacht de organisatie geweldige optredens van de verschillende straten en teams tijdens de bonte avond. Op zaterdag is het zeskamp met zes leuke spellen, waaraan alle teams fanatiek mee kunnen doen. Ook kunnen zij deelnemen aan het bonusspel, hierbij moeten worden geprobeerd om te raden hoeveel ballen er in de tent hangen. Met deze drie activiteiten zijn er allemaal punten te verdienen waarvan de weekendwinnaar op zondag bekend wordt gemaakt.

 

Speciale circusact

Vrijdag is de start om 11.30 uur met een speciale circusact en een broodje knakworst, waarna de Kroezeboomfeesten officieel worden geopend. De schooljeugd kan zich de hele middag vermaken tijdens het kinderprogramma met onder andere leuke spelletjes, het houtdorp en een tocht. Later op de middag wordt gezellig een drankje gedronken tijdens de 5-uurshow. Vanaf 19.00 uur is te tent open en om 20.00 uur is de aanvang van de bonte avond. Op zaterdag wordt vanaf 10.00 uur gevoetbald en gevolleybald op het beachveld door verschillende teams. Vanaf 14.00 uur kunnen de kinderen hun talenten laten zien op het podium tijdens de kinderplayback. Ook begint dan het zeskamp. Tijdens het zeskamp wordt duidelijk welk team de beste circusvaardigheden heeft. Wie durft onder andere de bungierun en wereldbal aan? 

 

Receptie

Zaterdagavond wordt een receptie gehouden voor genodigden. Dit om het dertigjarig jubileum te vieren. Ook wil de organisatie alle vrijwilligers van vroeger en nu bedanken voor hun inzet, op welke manier dan ook. Vanaf 21.00 uur zal de tent opengaan voor alle andere feestgangers en komt de band Crystal Dream de boel op z’n kop zetten. Een band met de beste pop-rocksongs uit de hedendaagse hitlijsten, aangevuld met smaakvolle klassiekers uit de jaren tachtig en negentig. De band kenmerkt zich door haar sterke live-reputatie en weet als geen ander hoe je een boeiende en energieke show neer kunt zetten. De avond wordt afgesloten door de dj’s van JBJ. Ook deze twee heren weten wat een feestje is en voelen aan wat het publiek wil. Zij weten de hele tent, jong en oud aan het dansen en springen te krijgen. Ook verzoekjes zijn bij hen geen probleem. De entree voor deze avond is gratis.

 

Draai voor Hoop

Zondag om 12.00 uur begint de altijd gezellige dorpsbrunch. Tijdens deze brunch zullen de leden van Belcanto gaan zingen. Wat er gezongen wordt bepaald de bezoeker, voor € 10,- kunnen zij draaien aan het Rad van Fortuin in het kader van ‘Draai voor Hoop’. Het nummer dat is gedraaid, zal Belcanto zingen. De opbrengst hiervan wordt gedoneerd aan KWF SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen. Ook krijgt men er een mooie kaarsenzak bij! Na de brunch wordt de tent omgebouwd tot raceparcours voor de Dutch TT Fleringen. Vanaf 15.00 uur begint de grote strijd waarbij de kinderen met hun traptrekkers zo snel mogelijk langs de hindernissen en over de finish proberen te komen, dit allemaal voor de grote beker. De rest van de middag staat in het teken van prijzen. Er komt een grote prijzenregen met verschillende rondes voor kinderen en volwassenen. Ook gaat de koe van Schijt je Rijk de wei in, om een grote vlaai te leggen op het stukje grond dat gedurende het hele weekend kan worden gepacht. Er is een leuk geldbedrag te winnen. Tenslotte worden de prijzen uitgereikt voor de verschillende spellen van het weekend. Ook wordt de weekendwinnaar bekend gemaakt.

 

Veel aanmeldingen

De organisatoren merken dat iedereen uitkijkt naar het weekend door de vele aanmeldingen die zij al hebben gehad voor het zeskamp, de bonte avond en de dorpsbrunch. Voor meer informatie en/of aanmelden voor de verschillende onderdelen kijk dan op de website (www.kroezeboomfeesten.nl) en social media van de Kroezeboomfeesten