Uitgaan & Cultuur

Levendige concertuitvoering De Eendracht

MANDERVEEN – Een afwisseling van muziek, dans en zang. Het is de muzikanten en majorettes van muziekvereniging De Eendracht in Manderveen weer gelukt om het publiek te trakteren op een spectaculaire muzikale avond. Muziek verbroederd en maakt emoties los. Dat werd afgelopen zaterdagavond weer duidelijk tijdens het concert in de sfeervol aangeklede sportzaal van het Kulturhus. De aanvullende inbreng van Frank Droste & Heleen Temmink en de Lowland Brigade Pipe Band maakte het muziekfeest compleet.

Vanaf de eerste noot zag je het enthousiasme bij de muzikanten en het publiek toenemen. Het orkest kreeg evenals de voorgaande twee jaar ondersteuning van een combo van de James Last Revival Orchestra. Met drum, gitaar en keyboardondersteuning kwamen de nummers nog beter tot hun recht. 

Beste voor het laatst bewaard

Het orkest begon de muzikale rondreis met het nummer ‘Oregon’ van Jacob de Haan. Achteraf gezien was dit de minst uitgevoerde act van de avond. Het beste wordt bij De Eendracht ook bewaard voor het laatst. Vervolgens verschenen de majorettes op de vloer. Enkele meiden maakten hun debuut. Met veel enthousiasme danste de groep op de act Sax. Sinds enkele jaren staat deze groep onder leiding van Anneloes Roelink die de meiden op bezielende wijze weet te inspireren. Na het nummer ‘You Raise Me Up’ verschenen zanger Frank Droste en zangeres Heleen Temmink op het podium. Vooral de uitvoering van ‘Just an Illosiun’ bezorgde het aanwezige publiek kippenvel. De western filmmuziek van het nummer ‘Moment for Morricone’, uitgevoerd door het orkest in samenwerking met het combo, hield dit gevoel vast. Voorafgaand aan de pauze brachten de majorettes nog de act tot uitvoering die ook is uitgevoerd tijdens het dansgardeconcours in Fleringen en het orkest sloot af met een veelzijdige potpourri van Mozart.

Uitreiking hoofdprijs

Het aanwezige publiek moest vervolgens nog even wachten op de koffie omdat de Loterijcommissie op het podium verscheen. Met de mededeling dat een van de aanwezigen de hoofdprijs in de Eendrachtloterij had gewonnen nam de spanning toe. Na een aantal omschrijvingen van de prijswinnaar mocht uiteindelijk Martijn Tijink naar voren komen om de gewonnen € 400,- in ontvangst te nemen. Ook voor andere loterijdeelnemers gaat een droom in vervulling. Tijdens de kwartaaltrekking voor de periode juli tot en met september, op het notariskantoor Poppinghaus in Losser, zijn ook de overige prijswinnaars bekend gemaakt. De tweede prijs, een geldbedrag van € 100,-, gaat naar J.H.G. Heppenhuis. H.B. Godeke wint de derde prijs € 90,-. En de vierde prijs, goed voor € 70,- valt ten deel aan J. de Witte. Alle winnaars worden van harte gefeliciteerd namens de leden van muziekvereniging De Eendracht. De geldprijzen zijn inmiddels overgemaakt op de opgegeven bankrekening.

Najaarstinten

De gymzaal in Manderveen was speciaal voor het concert omgetoverd tot een sfeervolle concertzaal met verschillende najaarstinten zoals pompoenen en lantaarns. Ook na de pauze intrigeerde De Eendracht het publiek. Het fascinerende programma bestond uit musicalmuziek, een dansoptreden uit de musical Annie, een lichtshow en zang van Frank & Heleen. De lichteffecten en het versterken van de muziek door Marcel Pol bleken een waardevolle aanvulling.

Doedelzakmuziek

Meest opvallende optreden na de pauze kwam op naam van de twee doedelzakspelers van de Zwolse Lowland Brigade Pipe Band. In originele Schotse kleding verschenen ze op het podium om herkenbare doedelzakmuziek ten gehore te brengen waaronder het ABBA-nummer ‘Arrival’ dat na afloop nogmaals uitgevoerd werd maar dan door het orkest. Na de laatste noot van het gezellige nummer ‘Böhmischer Traum’ was het traditiegetrouw tijd om het feest voort te zetten in de bar van het Kulturhus. Een feestelijke en gezellige afsluiter die tot in de late uurtjes duurde onder professionele begeleiding van dj Henkie. Muziekvereniging De Eendracht wil via deze weg graag alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van het najaarsconcert en beschikbaar stellen van de loterijprijzen.