Uitgaan & Cultuur

Locatietheater ‘Dreeduuster’ van Hydra Theater in Vasse

VASSE - ‘Dreeduuster’ is de titel van nieuwe locatievoorstelling op voormalig camping De Tutenberg in Vasse. Hydra Theater uit Oldenzaal werkt op dit moment hard aan dit jubileumspektakel. Eindelijk is dit weer mogelijk, en dat in het jaar dat Hydra Theater 25 jaar bestaat. In het verleden speelde deze theatergroep meerdere grote locatievoorstellingen. In 2008 trok bijvoorbeeld ‘Komiezn’ avond na avond een volle bak op de klootschietbaan in Reutum.De laatste succesvolle theaterproductie van Hydra Theater dateert van 2012: ‘Elektriek’ in Borne. Hoog tijd voor een nieuwe grote uitdaging.

‘Dreeduuster’ is dus de nieuwste productie en wordt gespeeld van 16 t/m 25 september. Het verhaal gaat over IE, een donders miez’n oertukker die leert te leven in Twente. Het begint met niks, maar dan, zie hoe IE zijn taal ontdekt, gebruiken aanleert en het volk probeert te begrijpen. Hoe IE vrienden maakt en zijn geweten van links naar rechts wordt geslingerd. Wat hebben wijze witte wiev’n en dree duutsers voor IE in petto? En wie is in godinsnaam den mirakels’n Tanfana? Ze schenkt geluk maar wat is het offer? ‘Dreeduuster’ is een beeldende voorstelling met Twentse humor, teksten en muziek. Onder toezien van het ‘Darde Oog’.

De prachtige locatie naast de Tutenberg vormt het decor voor ‘Dreeduuster’. Behalve voor hele jonge kinderen is de voorstelling geschikt voor iedereen. De locatie is goed bereikbaar en het terrein is ook geschikt voor rolstoelen en rollators. Dus eigenlijk staat niets in de weg voor een bezoek aan ‘Dreeduuster’. De voorbereidingen voor zijn in volle gang en de kaarten voor deze voorstelling zijn online te bestellen bij Stadstheater De Bond.

Hydra 25 jaar

Hydra Theater bestaat 25 jaar. Dit wordt gevierd met een VET programma. De aftrap wordt dus gedaan met ‘Dreeduuster’ in september. In 2022 gaat het jubileumprogramma in april verder met stadsparktheater in Oldenzaal: ‘Oale But’, in mei staat de kleinere locatievoorstelling gepland die wordt gespeeld in een tuin, ook in Oldenzaal, met de titel: ‘Tuffel’. Tot slot speelt Hydra Theater in juni een mini locatievoorstelling op een geheime, prachtige plek in het Lutterzand: ‘De Woe Woe Boom’. Dit najaar staat ook nog een reünie (Vet Weerzeen) en de kiekshow expositie (Vet Weerum Kiek’n) op het programma. Deze twee onderdelen van het VET programma zijn gratis. Kaarten voor de voorstelling in 2022 zijn later in het najaar te koop bij Stadstheater de Bond. 

Vette Vriend worden

Hydra Theater houdt al 25 jaar haar financiële hoofd boven water. Maar corona heeft ook bij Hydra alles stilgelegd. Door een Vette Vriend te worden of door een donatie te doen kunnen mensen die Hydra een warm hart toedragen geweldig helpen. Voor het jubileumbedrag van 25 euro wordt je Vette Vriend. Je helpt mee om van het jubileumjaar een vet succes te maken en je zorgt er voor dat Hydra mooie voorstellingen en acts kan blijven maken in de toekomst. Natuurlijk is een éénmalige donatie ook mogelijk. 

Kijk voor alle informatie over Vette Vrienden en het vette jubileum van Hydra Theater op: hydratheater.nl.