Uitgaan & Cultuur

Moeder verrassen met een diner van Theaterhotel Almelo en een beetje van jezelf

ALMELO – Het is een surrealistische situatie. Het is stil in het grote gebouw van het Theaterhotel. Slechts een enkele medewerker en hotelgast is er te vinden. “Ons hotel is al die tijd open geweest, voor de gast die het nodig heeft. De bezetting is echter minimaal en complete vleugels zijn gesloten. Dat doet natuurlijk pijn, maar opgeven is geen optie. We blijven vooruit kijken. De enkele gast die we nog mogen verzorgen, dat geeft ons energie. De situatie van het theater is nog zorgelijker. Alle voorstellingen zijn tot nader order uitgesteld. “We weten bijvoorbeeld niet wanneer en hoe het theater weer open kan”, geeft Esther Hammink (red. directeur) aan. 

Theaterpuzzel
De hele theaterwereld heeft het ontzettend zwaar. Er is zoveel onduidelijkheid. Het seizoen is op 12 maart abrupt geëindigd. Voor het theater zijn Esther en haar medewerkers druk bezig om zoveel mogelijk voorstellingen te verplaatsen. Zo’n verplaatsing heeft wel weer consequenties voor voorstellingen die al gepland staan voor het volgende seizoen. “Het is landelijk een mega grote puzzel, los van het feit dat we niet weten wanneer we weer kunnen gaan spelen”, weet Esther. ”Producenten moeten ook kijken hoe ze dat gaan doen met de artiesten of muzikanten op het podium. Ook het magazine van het nieuwe seizoen laat op zich wachten. De complexiteit zit in het afhankelijk zijn van elkaar, denk aan producenten, overheid, artiesten en andere theaters.”

Los van de zorgen om het theater heeft de horeca het uiteraard ook zwaar. Het corona virus doet een beroep op het aanpassingsvermogen en de creativiteit van mensen en ondernemers. Men gaat op zoek naar mogelijkheden. ”Binnen de horeca is er meer ruimte voor creativiteit en hier ligt nu ook onze focus, want zonder onze horeca kunnen we het theater niet financieren.” Het Theaterhotel had met Pasen een drive-thru met paasboxen en er zijn nog een paar mooie initiatieven gelanceerd.

Moeders verwennen
Om de vele moeders op Moederdag, zondag 10 mei, toch thuis in het zonnetje te kunnen zetten, biedt het Theaterhotel de vaders en kinderen een helpende hand. Het Theaterhotel biedt drie moederdagboxen aan: een ontbijtbox, een moederdagbox de luxe met onder meer pancakes met verse aardbeien en slagroom en huisgemaakte cheesecake en tenslotte een driegangen-diner-box. Deze laatste box biedt een compleet diner bestaand uit carpaccio, Hollandse asperges en huisgemaakte cheesecake. De chef van het Theaterhotel verzorgt alle voorbereidingen zodat de kinderen thuis in een handomdraai een bijzonder diner kunnen koken, met behulp van een online uitleg. De kinderen krijgen hun eigen bedrukte Toekanschort met bijpassende koksmuts, het koken kan beginnen. “Alle boxen zijn af te halen en uiteraard ook door ons te bezorgen bij jou of bij je moeder bij wie je op dit moment niet kunt of mag zijn”, vult Esther aan, met het oog op de huidige maatregelen. 

Voor wie de specialiteiten van restaurant De Sociëteit, Dock 19 Steaks & More en tapasrestaurant Solera missen, is er ook een oplossing gevonden: valkthuis.nl. De gerechten van deze restaurants zijn gebundeld op een bestelsite, dus combineren is nu mogelijk. De gerechten zijn in de drive-thru af te halen bij het Theaterhotel, maar ze kunnen ook bezorgd worden. Van heerlijke Hollandse asperges tot complete BBQ pakketten en van carpaccio tot de lekkerste tapas. “We begrijpen dat de ambiance anders is, maar we proberen zo goed mogelijk de beleving van onze restaurants bij de gasten thuis te brengen.”

 

Het Theaterhotel maakt zich zorgen, maar is ook optimistisch. “We hebben een team van ruim 250 medewerkers, waarvoor we ons verantwoordelijk voelen. We hebben zeker wakker gelegen van de situatie, maar bij de pakken neer gaan zitten helpt nooit. Een voordeel is dat we veel ruimte hebben, dus in de 1,5 meter samenleving kunnen wij voorlopig prima mee. Het is financieel niet de oplossing van het probleem, maar dan kunnen we in ieder geval onze gasten weer verzorgen. Dat doen waar we zo van houden. Mensen blij maken. Uiteraard is veiligheid en gezondheid belangrijk, maar we missen onze gasten ook. Zowel voor de horeca als het theater.”