Uitgaan & Cultuur

Oranjewijk viert haar 44-jarig jubileum groots

TUBBERGEN - Oranjewijk heeft haar 44-jarig jubileum van de wagenbouw afgelopen weekend groots gevierd. Om deze bijzonder mijlpaal te vieren had deze Tubbergse wijk een heel weekend uitgetrokken. Naast hun eigen hal aan de Newtonstraat was er voor de vrijdag- en zaterdagavond een grote feesttent neergezet. De vrijdagavond begon met een feestavond voor alleen de Oranjewijkers.  

Op deze avond werd het Jubileumblad gepresenteerd door voorzitter Bert Koopman. Dit 118 pagina’s tellende blad staat in het teken van 44 jaar wagenbouw Oranjewijk. Het jubileumblad is uiteraard voorzien van vele foto’s maar het bevat ook mooie stukken tekst over de afgelopen 44 jaar wagenbouw. De rest van de avond werden de aanwezigen getrakteerd met onder andere een optreden van de Oranjewijkkids, enkele buuts en als klapstuk werd een Amerikaanse veiling gehouden. Veel mooie cadeaus werden tijdens deze hilarische veiling aan de man gebracht.  

Opdracht van de burgemeester
De zaterdagavond was voor de Oranjewijkers, sponsoren en genodigden. De avond werd geopend door het aanbieden van een prachtig cadeau van het bestuur aan de wagenbouwers en de kledingcommissie. Want dankzij hen doet de Oranjewijk al 44 jaar mee met de carnavalsoptochten en valt zij ook altijd in de hoge prijzen. De Oranjewijkkids brachten wederom een prachtige act op het podium. Na een woordje van burgemeester Wilmien Haverkamp kreeg de Oranjewijk namens de gemeente Tubbergen, uit handen van wethouder Ursula Bekhuis, een spel als cadeau overhandigd. Daarbij gaf de burgemeester de opdracht om dit spel te spelen tijdens de komende Koningsdag. De Oranjewijk nam deze opdracht graag in ontvangst waarop de burgemeester de toezegging deed dat zij ging deelnemen aan het spel.  

OranjeWijk Got Talent 
Daarna was het tijd om de volle zaal, waarin diverse collega-verenigingen aanwezig waren, te vermaken met buuts, muziek en film. Gezien aan het aantal lachsalvo’s en staande ovaties was dit meer dan geslaagd. Ook was er een geheel eigen OranjeWijk Got Talent waaraan inwoners uit de Oranjewijk hun beste beentje voor zetten. OranjeWijk Got Talent werd gepresenteerd door Esther Rikken, bekend van RTV Oost. De jury bestond uit burgemeester Wilmien Haverkamp, pastoor Casper Pikkemaat en notaris Fons Fiselier. Het was een  geslaagd onderdeel van de feestavond. De winnaar van OranjeWijk Got Talent was de gelegenheidsband Jong Oranje. Deze muzikanten uit de Oranjewijk brachten als dweilorkest een goed stuk muziek ten gehore en werden tot tevredenheid van het publiek uitgeroepen tot de beste act. Rond de klok van 23.00 uur was het officiële gedeelte afgelopen en werd er door de aanwezigen nog lang gezellig na geborreld.

Open dag 
Zondag hield de Oranjewijk een open dag in hun eigen hal. In de hal kon iedereen genieten van een ‘tijdreis door 44 jaar wagenbouw Oranjewijk’. Vele foto’s en alle kleding van de afgelopen 44 jaar werden in de hal tentoongesteld. Uiteraard werden de gasten voorzien van een hapje en een drankje. Samenvattend kijkt de Oranjewijk Tubbergen terug op een zeer geslaagd jubileumweekend.