Uitgaan & Cultuur

Pet Boon Aven Band sluit muzikaal tijdperk af met grandioos afscheidsconcert

GEESTEREN - De Twentse rockers van de Pet Boon Aven Band kwamen eerste paasdag hun belofte, een knallend afscheidsconcert, meer dan na. Na 40 jaar optreden tijdens Paaspop Geesteren zette de vijfmansformatie de Paaskroeg op het CSI terrein volledig op z’n kop. Zo’n 2.500 bezoekers zongen, dansten en feesten voor de allerlaatste keer mee met bekende kaskrakers uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Voordat de band het laatste nummer ‘Keep on rockin’ in the free world’ inzette, werd uit respect naar Oekraïne de Oekraïense vlag op het podium getoond. Daarmee werd er een onvergetelijke punt gezet achter een evenzo onvergetelijk muzikaal tijdperk. 

Wie afscheid neemt, trakteert. En dat deed de Pet Boon Aven Band dan ook uitgebreid. Bezoekers aan de Paaskroeg werden deze avond ultiem gefêteerd op maar liefst vier sets met in totaal 40 nummers. 

Gitaar voor Geesteren

Voor aanvang van het concert waren genodigden welkom voor een hapje en een drankje. Alex Oude Wesselink nam het woord en vertelde over het ontstaan en de ontwikkeling van de band. Enkele hilarische anekdotes hield de Pet Boon gitarist uiteraard niet achter. “Vanavond spelen we voor de laatste keer tijdens Paaspop Geesteren. Dan zit het er voor ons op”, sprak hij. “Omdat hiermee tevens een tijdperk wordt afgesloten willen we toch iets achterlaten.”

Vervolgens overhandigde Alex namens de hele band een cadeau aan Harry Steggink van het voormalige Café Steggink. Uit het cadeaupapier kwam een gitaar tevoorschijn. De gitaar is gesigneerd door alle bandleden. Ernaast staat: ‘Geesteren bedankt voor 40 jaar rock historie ‘. “Als dank voor de jarenlange samenwerking willen we iets teruggeven”, lichtte Oude Wesselink toe. “En we hopen natuurlijk dat het een mooi plekje krijgt in Café Kottink.”

Van zestien tot zeventig

Als er één event was waar leeftijd slechts een getal is, was het wel bij de Pet Boon Aven Band. Dit was tijdens deze ‘Last Time’ experience niet anders. Tieners en zeventigers stonden schouder aan schouder voor het podium. Samen zongen ze moeiteloos de teksten mee van kneiters van hits van weleer zoals: Paint it Black van The Rolling Stones, Born to be Wild van Steppenwolf en Never be clever van Herman Brood. En wie onverhoopt de dansschoenen thuis had gelaten,  genoot aan de bar volgens traditie van de jaarlijkse reünie.

Tien jaar gerockt en genoten

Wegens gezondheidsredenen moest zanger Alfons Oude Elberink verstek laten gaan. Zijn vocale bijdrage werd overgenomen door Stefan Oude Wesselink. Ook deze jonge rocker kreeg het publiek moeiteloos in beweging met zijn vertolking van het Pet Boon repertoire. Evenals voorgaande jaren nam Lisan Bekhuis een aantal nummers voor haar rekening. De zangeres liet haar stem met onder meer Hot legs van Rod Stewart, en What’s up van 4 Non blondes en Livin’ on a prayer van Jon Bon Jovi door de Paaskroeg knallen. Het oorverdovende applaus nadien van een uitzinnige menigte was dan ook meer dan verdiend.

Voor Lisan was het de tiende keer dat ze met de band zong. “Tien jaar stond ik met jullie op het podium”, sprak ze na haar optreden. “Tien jaar hebben we samen gerockt en tien jaar heb ik ontzettend genoten!”

De Pet Boon Aven bandleden Alex Oude Wesselink, Marcel Oude Wesselink, Gregor Oude Wesselink, Stefan Oude Wesselink en Theo Oude Avenhuis genoten eveneens van het afscheidsconcert dat de toepasselijke naam ‘The Last Time’ droeg. Samen kunnen zij met trots terugkijken op 40 jaar rock van de bovenste plank tijdens Paaspop Geesteren. Het evenement waarvoor zij de basis legden.