Uitgaan & Cultuur

Pura Vida Live voor Sociaal Twente grandioos succes

VASSE - Een bedankje in de vorm van een klein festival voor de inwoners van Vasse. Dat was de insteek van de Tubbergse ondernemers Erik Scholten en Petra Fischer met het houden van de eerste ‘Pura Vida Live’ in Vasse vorige week. Met dit gebaar wilden zij iets terug doen voor de warme ontvangst en de mooie eerste zomer die de zaak beleefde het dorp. Op de parkeerplaats van Plus Droste traden verschillende bandjes op en kon het publiek voor €2,- een drankje bestellen, Team Pura Vida besloot de opbrengst van het kleine festival te schenken aan een Vassers goed doel: Stichting Sociaal Twente. 

Klein festival

De parkeerplaats van Plus Droste was omgetoverd tot een prachtig klein festivalterrein. Tussen twee verschillende podia, een bar, een kraampje voor de warme hap die door kok Joe Droste werd bemand en verschillende zit- en staplekken genoten bezoekers van de muziek en van een feestje met elkaar. De muziek werd verzorgd door Frank Droste en Heleen Temmink. Ook traden Jos Scholten en Ronald Koopman samen op met nummers van onder andere Neil Young en andere oude rockers.

Een drankje voor Sociaal Twente

Erik Scholten en Petra Fischer schonken een deel van de opbrengst aan Stichting Sociaal Twente. Erik Scholten: “Wij vinden Vasse een prachtig dorp. Onze lunchroom met ijssalon is hier met open armen ontvangen. Team Pura Vida wilde Vasse bedanken voor haar gastvrijheid en tijdens een tuinfeestje is dit idee ontstaan”,  legt de ondernemer uit. “We wilden er ook een goed doel aan koppelen. Collega bakker Werner Oude Nijhuis kwam met het idee om de opbrengst te schenken aan Stichting Sociaal Twente. Toen ging het balletje rollen en samen met Ruben Droste, eigenaar van Plus Droste, drankhandel Veelers, Frank Droste, Daphne Voorhuis en slagerij Lansink is ‘Pura Vida live’ tot stand gekomen. Onmeunige dank aan iedereen die heeft geholpen!” 

Wegens groot succes: Tweede Pura Vida Live in 2022

Sociaal Twente is opgestart als Sociaal Vasse door Daphne Voorhuis en is inmiddels uitgegroeid tot een Twents goed doel. De Stichting zorgt ervoor dat verschillende gezinnen die zelf de middelen niet hebben, een weekje op vakantie kunnen in Twente. Voorzitter Daphne Voorhuis is blij met de donatie. “Afgelopen zaterdag was echt een avond met een gouden randje. Een feestje vieren voor een goed doel, daar zijn we in Vasse wel goed in”, zegt ze. “Dankzij dit evenement is onze kas weer meer gespekt en kunnen we gezinnen blij maken met een mooie vakantie. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd: bedankt. En ik vernam van Erik dat we het feestje volgend jaar gewoon nog een keer over doen! Wegens groot succes komt er een tweede editie van Pura Vida Live in de zomer van 2022. Datum, locatie en programma zijn uiteraard nog niet bekend. Zeker is al wel dat we er dan samen weer een feestje van maken! We hebben er nu al zin in.”