Uitgaan & Cultuur

Reutum viert gouden jubileum Zomerfeesten

REUTUM - Reutum en de buurtschappen Haarle en De Zoeke vieren in het weekend van 14 tot en met 16 juni de vijftigste editie van de Zomerfeesten. “Voor ons een reden om groots uit te pakken”, aldus de organisatie. “Een grote domper op de festiviteiten is ongetwijfeld het overlijden afgelopen week van oud-voorzitter Johnny Huiskes, die jarenlang de kar heeft getrokken en zich altijd heeft ingezet voor het behoud van de zomerfeesten in Reutum. Maar wij weten ook dat het Johnnie’s grootste wens zou zijn wanneer de feesten gewoon doorgang vinden.”

Vrijdag 14 juni worden de festiviteiten geopend met het altijd gezellige Bedrijvenuurtje op het feestplein rondom disco zalencentrum Bays, terwijl de jeugd zeker gebruik zal maken van de ‘Happy Hour Kermis’, ofwel alle attracties voor één Euro, waaronder dit jaar als speciale trekker de TopSpin….wie durft? ’s Avonds is er een feestavond,  voor jong en oud,  met medewerking van de Pianohouse en DJ Madhouse.

Bays Buitenfeest
De zaterdag staat in het teken van sportieve activiteiten. De kindermiddag start om 12.30 uur en er is het bekende rondje klootschieten voor zowel de jeugd als senioren. Aansluitend wordt gezellig nagekletst aan de carrousel. Als grote klapper vindt er in het kader van het gouden jubileum ’s avonds het schitterende ‘Bays Buitenfeest’ plaats, met artiesten als Tony junior, Sefa en de Super Zeroes. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Maar….wees er snel bij (online op: disco bays.com) 

Groots volleybaltoernooi
Op zondag 16 juni vindt een groots volleybaltoernooi plaats. Jong en oud met en tegen elkaar, strijdend om de felbegeerde bokaal. De Zomerfeesten Reutum worden op het kermisterrein voortgezet, waarbij ook een clown de kinderen zal vermaken. “We zijn er van overtuigd dat het als vanouds erg gezellig wordt met voor elk wat wils, en zeker weer met veel bezoekers van buiten Reutum” , aldus de enthousiaste organisatoren.