Uitgaan & Cultuur

Sociaal Vasse breidt verder uit over Twente

VASSE – Twee jaar terug werd in Vasse de pilot Sociaal Vasse opgezet. Ondernemers en inwoners uit Vasse droegen in natura bij aan een vrijwel geheel verzorgde vakantie voor gezinnen, die door omstandigheden niet voldoende geld hebben om op vakantie te kunnen. De pilot was een groot succes; het gastgezin was zeer tevreden en de kinderen hielden er tot op heden leuke vakantievriendjes aan over. Ook vanuit de inwoners en ondernemers kwamen veel positieve reacties. Daarom is het project verspreid over meerdere locaties: Sociaal Vasse goes Twente. 

In samenwerking met enkele ZZP-ers van Coöperatie Zorgondernemers Twente (www.zorgondernemers-twente.nl) kunnen dit jaar vijf gezinnen blij worden gemaakt met een welverdiende vakantie op verschillende locaties in Twente.

 

Cadeaubonnen

De vakanties vinden plaats in Oldenzaal, Rossum, Almelo, Haaksbergen en Vasse/Tubbergen. Om de anonimiteit van de vakantiegangers zoveel mogelijk te waarborgen wordt voornamelijk met cadeaubonnen gewerkt. Voorbeelden zijn: een lunch- of dinerbon, een ijscobon en vrijkaartjes voor het zwembad, de bioscoop of een speeltuin. Financiële sponsoring is ook zeer welkom in verband met een nodige tegemoetkoming in de verblijfskosten en overnachtingen van de vakantiegezinnen. Dit alles onder het motto: ‘kleine moeite, groot plezier’.

 

Ondernemers sponsoren Sociaal Twente

Er zijn inmiddels enkele prachtige aanbiedingen van ondernemers gekomen die (wederom) een bijdrage leveren aan Sociaal Twente. Deze ondernemers zijn: Eetcafé Bolscher in Vasse, Wellnessboerderij De Kroesweffer in Vasse, Bakkerij De Bosbakker in Vasse, PLUS Droste in Vasse, Westerhof Tweewielers in Vasse, Gasterij De Bakker in Vasse, Shortgolf Twente Tubbergen, ‘t Twents Wijnhuis in Vasse, en dit jaar tevens TutteBel en Weusthuis Makelaardij in Tubbergen. Ook namens het vakantiegezin, dankt de organisatie hen hier heel hartelijk voor. Voor de locatie Vasse - Tubbergen wordt echter nog gezocht naar zwembadkaartjes en enkele terras-, lunch-, diner- en ijscobonnen.

 

Sfeermarkt Vasse

Sociaal Twente is dit jaar wederom aanwezig op de gezellige Sfeermarkt in Vasse die zondag 7 juli gehouden wordt. Hierbij is ook één van de vakantiegezinnen van vorig jaar aanwezig, om hun ervaringen over de vakantie te kunnen delen. Kinderen, en ook volwassenen, kunnen ter plekke, tegen een vergoeding, leuke Ibiza veertjes in de haren laten plaatsen. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan Sociaal Twente - Vasse.

 

Vriend van Sociaal Twente

Voor aanvullende informatie over het project en voor ondernemers, inwoners, organisaties en verenigingen uit Vasse - Tubbergen die graag een steentje willen bijdragen aan (één van onze locaties van) Sociaal Twente kan een mail worden gestuurd naar Daphne Voorhuis (coördinator) via: info@sociaaltwente.nl. Het is voor iedereen mogelijk Vriend van Sociaal Twente te worden, door een jaarlijkse (bescheiden) of eenmalige financiële bijdrage te leveren. De aanmeldformulieren hiervoor zijn persoonlijk bij Daphne Voorhuis op te vragen of via het genoemde e-mailadres. Het project is te volgen op de Facebookpagina Sociaal Twente. Op de foto ziet u de sponsoren van het eerste uur in 2017.