Uitgaan & Cultuur

Stichting Pareldagen Vasse kijkt terug op een geslaagd pinksterweekend@home

VASSE - Ieder jaar tijdens het pinksterweekend staat het evenemententerrein in Vasse vol met vertier en vermaak voor jong en oud. Na een afgelaste editie in 2020, bleef het terrein afgelopen pinksterweekend wederom noodgedwongen leeg. Voor de organisatie van de Pareldagen was twee jaar lang geen Pareldagenactiviteiten geen optie. Speciaal daarom brachten zij de Pareldagen bij de Vassenaren thuis.

Pubquiz en dorpsbrunch@home

Op zaterdag 23 mei zaten deelnemers van verschillende leeftijden voor de buis of de laptop gekluisterd om mee te spelen met de Parelpubquiz@ home. De organisatie is de afgelopen maanden de archieven ingedoken om foto’s, gebeurtenissen en feitjes te verzamelen over het volksfeest in Vasse. Met een avondvullend programma vol vragen konden Vassenaren verschillende prijzen winnen. Onder andere de activiteit ‘win met de zin’, bekend van Radio538, bleek een groot succes. Deelnemers konden live in de uitzending inbellen om bekende Vassenaren te raden bij de juiste geluidsfragmenten. Aan de meer dan driehonderdvijftig gemiste oproepen aan het einde van de pubquiz was te zien dat er fanatiek meegespeeld werd. Op eerste pinksterdag komt jong en oud traditiegetrouw samen om te genieten van de lokale dorpsbrunch. Dit was uiteraard dit jaar niet mogelijk. Om alle Vassenaren toch te kunnen voorzien van een lekkere Parelbrunch werden de brunchpakketten dit jaar huis aan huis gebracht. In alle vroegte werden voor meer dan vijfhonderd personen de lokale lekkernijen bereid, ingepakt en bezorgd. Uit de leuke reacties kan de organisatie opmaken dat de brunch ook dit jaar iedereen goed heeft gesmaakt.

Steun Lokaal

In voorafgaande jaren zijn veel activiteiten tijdens de Pareldagen gesponsord door lokale ondernemers. Kortom, zonder ondernemers geen Pareldagen. Dit jaar besloot de organisatie om de rollen om te draaien en de opbrengst van de activiteiten volledig ten goede te laten komen aan de ondernemers. Normaal gesproken zijn de ondernemers er voor de Vassenaren en het volksfeest. In zo’n bijzondere tijd vond de organisatie het belangrijk om er voor de ondernemers te zijn.

Editie 2022

De organisatie kijkt uit naar de editie van 2022. Mochten alle maatregelen het toelaten, dan zijn de Pareldagen weer terug als vanouds met een goed gevuld en bovenal erg gezellig en afwisselend programma. Tot dan!