Uitgaan & Cultuur

Stress om damesslipje in voorstellingen Kiek’n wat wödt

TUBBERGEN - Toneelvereniging Kiek’n wat wödt uit Tubbergen staat in de startblokken om haar jaarlijkse uitvoeringen te verzorgen. Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 november staan de spelers op de planken in dorpshuis De Huve. Deze keer is gekozen voor een klucht getiteld: ‘Boer zoekt slip’. De spelersgroep is op dit moment bezig met de laatste repetities. KWW staat weer garant voor een avondje onbekommerde humor, komische momenten en gezelligheid.

Boerenknecht Derk heeft voor zijn kameraad een rood damesslipje van Jenny, de hulp in de huishouding bij boer Wilting, geleend. Als Derk het terug wil geven gaat er iets mis: de bazige boerin, tevens pensionhoudster, komt de kamer binnen. Derk verbergt het slipje daarom in een jas die aan de kapstok hangt. Maar als hij het weer wil pakken zit het slipje niet meer in de jas. Bart, de eigenaar van de jas, heeft het in een andere jas gestopt en zo wisselt het slipje nog een paar keer van eigenaar. Dit leidt tot de nodige verwarring. Tot de boerin het slipje vindt…. Als de pensiongasten dan ook nog van kamer wisselen zonder dat iedereen hiervan op de hoogte is, is de chaos compleet. De klucht is geschreven door Jozef Zeitler en uit het Duits vertaald en bewerkt door Ben ten Velde. De regie is in handen van Ted Vosmer.

Kaarten

De voorstellingen vinden plaats in Dorpshuis de Huve en beginnen iedere keer om 20.00 uur. Kaarten kosten € 5,00 in de voorverkoop en zijn te koop bij Groentehal Oosterik (vanaf 4 november). Aan de zaal is de prijs € 6,00, zolang de voorraad strekt.