Uitgaan & Cultuur

Succesvol Music4kids krijgt vervolg

TUBBERGEN - Het tweede jaar van Music4Kids in de gemeente Tubbergen zit er op. Naschools geeft Robert Brookhuis Music4Kids aan kinderen in de leeftijd van zeven en acht jaar (groep vier en vijf). In Reutum, Langeveen en Vasse volgden de kinderen deze lessen wekelijks in het afgelopen jaar. In totaal leerden acht groepen op deze manier de beginselen van muziek. In aansluiting op het daverende succes van Music4Kids is Music4kids 2.0 volgens Brookhuis een logisch vervolg. Met zang, beweging, ritme, presentatie, blokfluit, boomwackers en gebruik van internet wordt een zeer afwisselend programma voorgeschoteld.

“De kracht zit ‘m in de variatie, de snelheid en natuurlijk het lesmateriaal”, legt Robert Brookhuis uit. “Mijn doel is om kinderen in aanraking te brengen met muziek en zo een muzikale basis te leggen waar iedereen weer zijn of haar eigen weg in slaat. Dat dit concept werkt zie je aan het aantal kinderen dat doorgaat naar Music4Kids 2.0 en vervolgens kiest voor een instrument, individueel of in groepsverband.”

Uitvoeringen
In samenwerking met de muziekverenigingen hielden de groepen uitvoeringen op verschillende ludieke locaties.

Want samenwerking is het toverwoord volgens Brookhuis. “Om alles in goede banen te leiden heb je goed contact nodig met basisscholen, muziekverenigingen en muziekscholen (Kaliber Kunstenschool). Dit is essentieel voor toekomstbestendig muziekonderwijs. En wat is er mooier dan een concert te verzorgen in een speeltuin, feesttent of een uitvoering voor de hele basisschool? Juist dit is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind”,  is de ervaring van Brookhuis. “Een uitvoering voor publiek geeft aanzet tot nadenken en het ontwikkelen van hun eigen creativiteit.” 

Music4Kids 2.0
Volgens de leraar is Music4kids 2.0 dan ook een logisch vervolg op Music4Kids. Brookhuis: “Dit tweede jaar is vooral geënt op kennismaking met, en het actief bespelen van muziekinstrumenten. Instrumenten uit verschillende instrumentengroepen komen naar voren: de trompet, gitaar, kleine trom, drumstel en het keyboard. De kinderen krijgen inzicht in het instrument en het zal de keuze makkelijker maken in welk instrument ze verder willen. Hiernaast blijft het aanleren en ontwikkelen van liedjes en ritmes een onderdeel bij deze les.”.

Gratis blokfluit en lage leskosten
Doordat de muziekverenigingen actief betrokken zijn en ook Music4kids subsidiëren, worden de leskosten laag gehouden en is voor iedereen toegankelijk. Ook de blokfluit wordt gratis verstrekt. De start van de nieuwe lessen Music4kids en Music4Kids 2.0 is in september. Zo ook in Vasse, Langeveen en Reutum. Via de website van Robert Brookhuis is een kleurplaat te downloaden. Deze kan worden ingekleurd en ingevuld. De muziekvereniging biedt deelnemers bij aanmelding een gratis blokfluit aan. Een aantal plaatsen zijn nog vrij. Aanmelden hiervoor kan per e-mail naar: info@robertbrookhuis.nl. Ook informatie over Music4Kids in de gemeente Dinkelland kan hier opgevraagd worden. Meer informatie is te vinden op de website: www.robertbrookhuis.nl.