Uitgaan & Cultuur

‘t Geet deur: Wies’n Summer Fest Albergen

ALBERGEN - Het jaarlijkse Wies’nfest kan dit jaar alsnog doorgaan. Het feest dat doorgaans door de Volksfeesten Albergen Commissie wordt georganiseerd tijdens het Pinksterweekend, vindt dit jaar plaats op 10 september. Locatie is de grote feesttent op het, voor veel Twentenaren, vertrouwelijke feestterrein aan de Ootmarsumseweg in Albergen.

De domper was groot toen voor het tweede jaar op rij de Volksfeesten Albergen niet door konden gaan vanwege de coronamaatregelen. De data voor 2022 werd dan ook al met grote stift in de agenda’s genoteerd. Totdat de commissie van de Volksfeesten Albergen in gesprek kwam met Edward Morshuis. Op zaterdag 11 en zondag 12 september organiseert Morshuis de MEGA Carnavalsparty Albergen Summer Edition. Op vrijdag 10 september staan de tenten leeg. De perfecte kans voor Stichting Volksfeesten Albergen om alsnog een Wies’nfest te kunnen organiseren. We zijn blij met deze kans om de nare smaak van het niet doorgaan van de Pinksterfeesten te kunnen wegspoelen. “We zullen ons er samen met team Morhuis voor inspannen dat het een feest wordt om niet snel te vergeten”, zegt SVA- voorzitter Henny Oude Geerdink.

Veel van de voorwaarden voor het organiseren van een groot feest zijn aanwezig, zoals een tent en drive-in. Maar ook de sanitaire voorzieningen. Meteen werden dan ook spijkers met koppen geslagen en staat de Volksfeesten Albergen Commissie te springen om er een gigantisch mooie avond van te maken: Wies’n Summer Fest Albergen

Wies’n Summer Fest

Het Wies’nfest is een feest in de vorm van het welbekende Oktoberfest dat vooral in veel grote Duitse steden populair is. Tijdens het Wies’nfest wordt de tent gevuld met lange rijen houten tafels en worden de consumpties genuttigd in grote bierpullen. Lederhosen, pullen bier en Duitse schlagers zijn de juiste ingrediënten voor een gezellige en ongedwongen avond. 

Vanaf de eerste editie was het Wies’nfest meteen een groot succes: bezoekers komen in lederhose of dirndl naar de feesttent en vrijwel gelijk staat iedereen te dansen en zingen op de banken. Voetbalteams, collega’s, vrienden, complete buurten en alle andere gezelschappen kunnen dit jaar dus alsnog plaats nemen aan de lange tafels.

Tijdens de editie van 10 september zal de band ‘Falsch und Verrückt’ uit Reutum/Tubbergen de tent vullen met bijpassende muziek, afgewisseld met accordeonist Martijn Munster uit Saasveld en DJ Ties uit Albergen.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het hele spektakel start op zaterdag 17 juli aanstaande, om 10:00 uur. Via de website van de Volksfeesten Albergen, www.volksfeesten-albergen.nl, kun je zowel tickets voor zitplaatsen als staanplaatsen bestellen. Wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De tafelindeling wordt, net zoals dat gedaan wordt bij het feest tijdens Pinksteren, later door de commissie bekend gemaakt. Wanneer het feest niet door kan gaan vanwege op dat moment geldende beperkingen in verband met Corona, dan kunnen mensen die een kaartje hebben gekocht het geld vanzelfsprekend terug krijgen.