Uitgaan & Cultuur

The Fortunate Sons rocken tijdens Kingsnight

FLERINGEN - Proud Mary, Who’ll stop the rain, Bad moon rising en I put a spell on you. Het is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival  (CCR) op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren zestig en zeventig ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van CCR staat bij velen als de ultieme soundtrack van deze roemruchte jaren in het geheugen gegrift. Tijdens Kingsnight brengt The Fortunate Sons een ode aan de rockers van weleer bij DOK’s in Fleringen.

De bandleden van The Fortunate Sons weten als geen ander met hun Tribute to CCR de sfeer en het gevoel van de jaren zestig en zeventig, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van CCR-frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot de Nederlandse John Fogerty gekroond.

Jubileum in het oranje

In 2019 is het vijftig jaar geleden dat John Fogerty en zijn Creedence Clearwater Revival een legendarisch optreden gaven op het al even zo legendarische Woodstock Festival. Ter gelegenheid van dit jubileum brengen The Fortunate Sons deze show nu opnieuw integraal naar de bühne in Fleringen. Kings Night zorgt inmiddels al meerdere jaren voor een prachtig en succesvol optreden. The Fortunate Sons spelen vrijdag 26 april in zaal DOK’s in Fleringen. De zaal gaat open om 21.00 uur en een kaartje kost in de voorverkoop € 7,50 (tot 25 april bij café DOK’s) en aan de zaal € 10,00.