Uitgaan & Cultuur

Toneel Vasse ’kats van de kaort’
Toneelvereniging Vasse speelt ’Berend is van de kaort’ op 24, 25 en 26 november

VASSE - Na twee jaar van afwezigheid in verband met het coronavirus komt TVV weer met een schitterend toneelstuk. Dit jaar verwelkomen zij drie nieuwe enthousiaste spelers. Onder leiding van regisseur Harvey Oortgijs staat de vereniging klaar om dit dolkomische blijspel op de planken te brengen. Het wordt gespeeld in onvervalst ’Vassers plat’. Het stuk is geschreven door Berend Gombold en bewerkt door Ben ten Velde. Een blijspel bestaande uit drie bedrijven getiteld ’Berend is van de kaort’. 

Het is bijna kerst en vader Berend (Stef Bos) en zoon Marco (Teun Klaas) gingen zoals elk jaar kerstkaarten in de kantine van de voetbalclub. Het was er natuurlijk beregezellig en de nodige biertjes werden genuttigd. In de late uurtjes gaan ze huiswaarts maar niet zonder de nodige pitstops. De volgende morgen is moeder de vrouw Stiene (Heidi van der Aa) niet blij met de gang van zaken. Waar is de mooie kerstboom die ze voor haar zouden kopen? Ze wil geen plastic kerstboom, die foute boom er uit of anders gaat moeders weg. Wat nu? Er blijkt toch een echte kerstboom in huis te zijn, alleen is die bij de buurman Theo (Boyke Telgenkamp) uit de tuin gestolen.

Ze weten alleen niet hoe dat is gegaan. Maar dat weet Wemie (Yoni Nijhuis); de kletskous van het dorp wel want zij ziet en weet alles denkt ze. En dan blijkt er ook nog in de winkel van hun zwager Jannes (Arne Velthof) en zus Alberdina (Sanne Grootelaar) te zijn ingebroken zeggen ze. Hoe komt het dat de auto beschadigd is? Het vriendinnetje van zoon Marco, Sabine (Monique Veldscholten), is ook ontstemd doordat Marco zijn afspraken niet nakomt. Kan zij hun meer vertellen over wat er die nacht is voorgevallen?

U kunt het zien op de volgende avonden bij Het Bolscher in Vasse:

Donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 november. Aanvang telkens om 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn vanaf zaterdag 12 november te reserveren bij de Familie Borggreve, Booyinkstraat 19 te Vasse, tel. 0541-680582.

Zolang de voorraad strekt zijn er ook kaarten aan de zaal te koop. Hierbij geldt; vol is vol.