Uitgaan & Cultuur

Traditionele Palmpasenoptocht in Geesteren vond een uniek eindpunt
Palmpasenoptocht in Tubbergen door de Kinderkerk

GEESTEREN - Na twee jaar rust kon de Palmpasenviering en optocht gelukkig weer doorgaan. De werkgroep gezinsviering en muziekvereniging Sint Caecilia waren even bang dat deze mooie traditie dit jaar opnieuw niet door kon gaan. Erve Kampboer, het dorpshuis van en voor iedereen, had voor die middag een ander agendapunt. Maar gelukkig vonden de muzikanten en de 30 kinderen samen met hun ouders een warm welkom bij Erve  Mensman.

Na een korte optocht vanaf de kerk gaf de fanfare nog een muzikale toegift in de binnentuin van het TMZ woonzorgcomplex. Een groot aantal bewoners heeft hier erg van kunnen genieten.

Medewerkers van Erve Mensman trakteerden alle deelnemers en muzikanten op koffie, cake en voor de kinderen zelfs op ranja en een chocolade paashaas. Door alle partijen werd erg tevreden teruggekeken op deze mooie samenkomst van jong en oud. Er werd de wens uitgesproken om hier ook een traditie van te maken.

 

Palmpasenoptocht in Tubbergen door de Kinderkerk

TUBBERGEN -  De Kinderkerk organiseerde zondag 10 april jl. de Kinderkerk. Voor belangstellende jonge gezinnen een was het een zeer geslaagd Palmpasen-event.

Nadat de kinderen samen met hun ouders de gesponsorde palmpasenstok hadden versierd kon de bonte stoet achter de fanfare aan voor een korte wandeling door Tubbergen. Bij het eindpunt kregen alle kinderen een ijsje.