Uitgaan & Cultuur

Tubbergen is met BLINK skitter*nde kunst een pop-up galerie rijker

TUBBERGEN - De Provincie Overijssel heeft een geldbedrag beschikbaar gesteld om voorstellen, die de vitaliteit van het winkelcentrum Tubbergen ten goede komen, financieel te ondersteunen. De gemeente Tubbergen stelde hiervoor tien cheques ter beschikking. Galerie BLINK skitter*nde kunst is mogelijk gemaakt dankzij één van deze centrumcheques en ging eind juni officieel van start.

De gemeente Tubbergen is rijk aan creatieve burgers op het gebied van allerlei vormen van beeldende kunst. De initiatiefnemers van de pop-up galerie zijn Adrie Cense en Karin Damhuis. Karina Voets is namens Stichting Hof van Tubbergen betrokken bij de galerie.

Steeds vernieuwend en verrassend
De initiatiefgroep wil graag kunstenaars en ondernemers met elkaar verbinden. Bovendien willen zij de inwoners en bezoekers van Tubbergen kennis laten nemen van kunst in allerlei vormen. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om een kunstobject te kopen. De werken worden getoond in de etalages of op een zichtbare plek in het pand van de ondernemer. Elke drie maanden vindt er een wisseling plaats van de kunstobjecten, zodat het aanbod steeds vernieuwend en dus verrassend zal blijven. Op dit moment zijn de volgende kunstenaars en ondernemers aan elkaar gekoppeld:
Alex Kuik toont zijn werk bij La Cuisine
Anne Eerdman heeft haar werk hangen bij Twente Print
Saskia Griepink toont haar werk bij eetcafé De Burgemeester
Yvette Mertens laat haar werk zien bij Tuunte
Hennie Nijhuis heeft twee werken geplaatst bij fietsenspeciaalzaak Buyvoets
Christel Heidkamps glaskunst is te bewonderen bij schoenenzaak Elferink

Meedoen kan
BLINK skitter*nde kunst maakt deel uit van Stichting Hof van Tubbergen. Informatie over de galerie en over de exposerende kunstenaars is te vinden op de website: www.hofvantubbergen.nl/blink Wie dit leest en bij zichzelf denkt: daar wil ik ook aan meedoen, kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: info@hofvantubbergen.nl De informatie wordt vervolgens toegezonden. Ook ondernemers kunnen zich middels hetzelfde mailadres aanmelden. Op de foto’s ziet u werken van de kunstenaars op bovengenoemde locaties.