Uitgaan & Cultuur

Tubbergs Kerstspektakel doet naam eer aan

TUBBERGEN – Wie afgelopen zondag voet in het centrum van Tubbergen zette werd overrompeld door een warm kerstgevoel waar het koude winterweer alleen maar aan bijdroeg. Bezoekers werden door kerstmuziek en de heerlijke lucht van verse stroopwafels, oliebollen en kniepertjes het dorp ingelokt waar drie koren, negentig kraampjes, de kerstman, midwinterhoorns en slagwerkgroep en nog veel meer op ze te wachten stond. De derde editie van het Kerstspektakel Tubbergen was dan ook een groot succes.

Het succes was niet vanzelfsprekend, terugkijkend op de afgelopen week vertelt Nienke Turenhout van de organisatie over de voorbije zorgen: “Toen we zagen dat de kerstmarkt van Deurningen vorige week was afgelast gingen we toch wel een beetje twijfelen, vooral toen de weersvoorspelling er niet goed uitzag. Met regen kan je alles door laten gaan, maar als het echt gaat waaien wordt het gevaarlijk en veiligheid staat natuurlijk voorop. Toen het bijtrok en zelfs een beetje zou gaan sneeuwen heb ik wel stiekem gejuicht.”

Kerstvreugde
Dat de sneeuw bijdraagt aan de kerstvreugde merken ook bezoekers op: “Ik had wel gezien dat het Kerstspektakel dit weekend was, maar ik had de pet er nog niet naar staan. Toen ik vanochtend wakker werd en de sneeuw zag besloot ik toch even langs te gaan vanmiddag, ik ben blij dat ik gekomen ben”, aldus een bezoeker die haar handen aan een beker glühwein opwarmt. Glühwein was niet het enige dat de bezoekers warm hield, ook de warme chocolademelk vloeide rijkelijk en vuurkorven dienden als verzamelplek voor de koukleumen. Als dat alles echter niet meer hielp konden mensen altijd ergens binnen opwarmen. “Uiteraard hebben we vandaag koopzondag. Alle winkeliers zijn hartstikke betrokken als we dit soort evenementen hebben. Je moet er in een dorp als ondernemers samen iets van maken en dat kunnen we erg goed in Tubbergen!”, aldus Turenhout.

Samen
Dat Tubbergen sterk is in samen er iets van maken is ook bij de stands te merken. Nienke Turenhout licht toe: “We hebben dit jaar een record aantal kramen, veel traditionele kerstdingen, maar ook veel eten en goede doelen en verenigingen, vooral van hier uit de gemeente. De Wensambulance heeft een plek, de organisatie van het evenement Samenloop voor Hoop, dat in september 2019 wordt gehouden en de Verjaardagsbox en een Alpe d’HuZes team zijn aanwezig. En dat is nog lang niet alles. Mensen helpen en een hart onder de riem steken hoort er natuurlijk ook bij deze dagen en het is fijn dat wij daarbij kunnen helpen door ze een podium te bieden.”


Uw reactie