Uitgaan & Cultuur

Tuesday Fever zomerkoor ‘21

TUBBERGEN - Voor iedereen die van zingen houdt organiseert popkoor Tuesday Fever in de komende zomervakantie het ‘Tuesday Fever Zomerkoor ‘21’. Het zomerkoor is op vijf avonden in de zomervakantieperiode in de openlucht lekker met elkaar zingen. Tijdens de eerste vier avonden wordt onder de leiding van koordirigent Jan Smale een aantal popsongs ingestudeerd. Op de afsluitende vijfde avond wordt dan een klein optreden gegeven.

Hiervoor nodigen de deelnemers zelf hun vrienden en familie uit om te komen luisteren. Het Tuesday Fever zomerkoor wordt die avond afgesloten met een gezamenlijke barbecue voor deelnemers en toeschouwers. 

Het zomerkoor is een nieuw initiatief van het Tubbergse popkoor. 

Voorzitter Rob Henneveld heeft er goede verwachtingen van. ‘Zingen in een popkoor zat als gezellige hobby de laatste jaren flink in de lift. Helaas is door de coronamaatregelen repeteren al anderhalf jaar bijna onmogelijk.’ 

Dirigent Jan Smale organiseert al meerdere jaren zomerkoren in zijn woonomgeving Drenthe. Het is ongedwongen; het is gezellig en ademt de sfeer van een kampvuuravond. ‘Maar dus ook een leuke mogelijkheid om in een gezellige sfeer te ervaren of zingen in een popkoor iets voor jou is. En met het oog op corona is het zomerkoor ideaal omdat het een buitenactiviteit is.’ aldus Rob, die er aan toevoegt ‘Als je twijfelt moet je het zeker proberen. Want van zingen wordt je echt vrolijk!’

Deelname aan het zomerkoor is voor iedereen mogelijk. En natuurlijk hoopt Tuesday Fever dat mensen het zo leuk vinden dat ze daarna lid van Tuesday Fever willen worden. Maar dat is natuurlijk geen voorwaarde om mee te mogen doen.  Het Tuesday Fever zomerkoor wordt gehouden op 4 opeenvolgende dinsdagavonden. Te beginnen op 27 juli. De afsluitende avond is op zaterdag 21 augustus. Er wordt gezongen in de tuin van dorpshuis De Huve in Tubbergen. Bij onverhoopt slecht weer op een avond wordt uitgeweken naar de grote zaal van De Huve; zodat ook dan voldoende afstand kan worden gehouden. Deelnemen kost € 65,-- per deelnemer; en dat is inclusief de geheel verzorgde barbecue.   

Aanmelden kan via www.tuesdayfever. nl of https://zingenmetjan.nl/

mijn-projecten/zomerkoor