Uitgaan & Cultuur

Volksfeesten Albergen een daverend succes

ALBERGEN - De organisatie van de Volksfeesten Albergen kijkt terug op een fantastisch pinksterweekend. Traditiegetrouw werd afgetrapt met het Bedrijvenuurtje, daar was het in no time reuze gezellig. Het daaropvolgende Wiesnfest werd wederom goed bezocht. De in dirndls en lederhosen gehulde bezoekers lieten zich de pullen bier goed smaken en dat werkte sfeerverhogend. Een goed begin is het halve werk, kan prima gelden als credo voor dit feest.

Zaterdag waren de weergoden geen spelbreker voor een tjokvol middagprogramma. Zo’n 150 dolenthousiaste basisschoolkinderen streden met elkaar om de felbegeerde Kidstime bekers. Op zaterdagavond was de bühne voor de Edwin Evers Band bijna te klein. Deze dertienkoppige formatie wist de net niet uitverkochte tent compleet door het dak te laten gaan door ze te trakteren op heerlijke muziek. Geen valse noot door de musici en geen wanklank van de bezoekers.

Fietsen en cabaret
Na twee prima feestavonden is zelfs het opruimen geen straf en werd er met een grote grijns geveegd en gedweild zodat de deelnemers van de fietstocht op zondagmorgen in een lavendelfrisse tent kwamen. Voorzien van een lunchpakketje gingen ruim honderd fietsers op pad door het mooie Twentse landschap. Terwijl de fietsers weer arriveerden bij de ‘witte attractie’ kwamen ook de eerste bezoekers van Noabercabaret het terrein op. Al dan niet met een Skier Wöske, waarmee de organisatie geld inzamelt voor SamenLoop voor Hoop gemeente Tubbergen, werden zij goed vermaakt door ras-cabaretiers Ernest Beuving, Jan Riesewiek en Bertus Pikstrik. De middag werd aan elkaar gepraat door het gelegenheidsduo Jeroen Bekke en Thijs Kemperink en muzikaal gelardeerd door 5XEshuis. Een gezellig bandje dat zo nog maar eens vaker uitgenodigd zou kunnen worden in Albergen.

Non-stop
Het was zo gezellig op zondagmiddag dat de flexibele organisatie besloot om de tent non-stop open te houden. Daarmee haalde de organisatie zichzelf een huzarenstukje op de hals, aangezien de tent in de tussentijd omgebouwd moest worden van een theaterzaal naar een rocktempel. Een overvol avondprogramma waarin Boh Foi Toch de volle tent opwarmde voor Poar Neem’n die de boel nóg verder opzweepte om het stokje over te geven aan Høken met de Heinoos. Niet alleen de optredens waren non stop, maar ook de bierkranen stonden continu open. Het publiek was zo dorstig dat er op tweede pinksterdag al vroeg gebeld moest worden om de biertank bij te laten vullen om ook de vele bezoekers op de afsluitende dag te kunnen voorzien van de nodige drankjes. 

Pinksterball
Ook maandag wisten velen de weg naar de tent nog steeds te vinden. Pinksterball had niet alleen veel deelnemers, maar ook veel enthousiast publiek dat onder aangename weersomstandigheden kon genieten van onder meer een nieuw ingevoerde Kelderklasse. Zo traditiegetrouw als het weekend begon, werd het op de maandagavond ook weer afgesloten met de Albergeravond, alwaar menig gast de indruk wekte dat dit Volksfeestenweekend niet lang genoeg kan duren door nog net zo los te gaan als op de eerste dag. Uiteraard klonk die avond Lightning Crashes dat door de organisatie werd opgedragen aan hun twee weken geleden overleden commissielid Dennis Nijhuis. Een indrukwekkend moment waarmee benadrukt werd dat de saamhorigheid van deze organisatie groot is en hun veerkracht respect afdwingt. Volksfeesten Albergen editie 2019 was een daverend succes! Gelukkig is het over 51 weken al weer tijd voor Volksfeesten Albergen 2020 op; 29, 30 en 31 mei en 1 juni kunnen geblokt worden in de agenda’s.