Uitgaan & Cultuur

Voorbereiding ‘Høken met De Heinoos’ in volle gang

HEZINGEN – Nog een kleine week en dan zal in het altijd zo rustige en serene Hezingen gehøkt worden met De Heinoos. De transformatie van de locatie aan de Hooidijk, waar het op zaterdag 7 september ‘hard zal goan’, is momenteel in volle gang. De organisatie ligt in handen van de Buurtvereniging Hezingen, maar de grondlegger ervan is Stefan oude Luttikhuis. Tijdens zijn 50-jarig feest dat vorig werd gevierd in het kerkje dat bekend is van de Zwarte Cross werd het idee geboren om Hezingen ook eens flink op zijn grondvesten te laten trillen. Met de Heinoos!

Het idee kreeg voortgang, want de vergunning, het perceel aan de Hooidijk en de tent werden in rappigheid geregeld. Niettemin betekent dat er veel komt kijken bij het organiseren van een dergelijk evenement. Stefan oude Luttikhuis: “Er dient van alles te worden aangevoerd. De tent en het terrein moeten worden opgebouwd en ook tijdens het concert zullen de vrijwilligers van de buurtvereniging zich inzetten om onder andere de tap, het parkeren, de kaartcontrole en de garderobe te verzorgen. Momenteel draagt jong en oud uit Hezingen hier een steentje aan bij. Die saamhorigheid is prachtig! Zelfs de koeien staan nieuwsgierig toe te kijken. En de Bosbakker komt geregeld langs met wat lekkers. Geweldig toch?”

Gastoptredens en locatie

Nog twee bands zullen samen met De Heinoos deze avond tot een geweldig muziekevenement omtoveren. Het gaat hier om The Waterfront en Half um Half. Om 19.00 uur gaat de tent open, vanaf 20.00 uur zal het eerste optreden starten. Het concert wordt gehouden ter hoogte van Hooidijk 49 (bij Erve Scholten). Wanneer op Google Maps wordt ingevoerd ‘feesttent Hezingen’ is de exacte locatie nu al zichtbaar.

Kaartverkoop

De kaartverkoop is gaande en loopt zo goed dat de organisatie adviseert er ‘rap bie te wean’. Via de website www.hokeninhezingen.nl of Facebook ‘hokeninhezingen’ zijn kaarten online te bestellen. Kaarten kosten € 15,- per stuk en munten gaan voor € 2,- per stuk over de toonbank. Volgens de organisatie wordt ‘het goede merk bier voor de Heinoos, voor een goede prijs’ aangeboden. Uiteraard zijn ook andere (alcoholvrije) dranken en snacks verkrijgbaar en is het concert voor alle leeftijden toegankelijk.