Uitgaan & Cultuur

Werkgroep Anders Vieren H. Pancratiusparochie komt opnieuw met gospelviering

LANGEVEEN - De Werkgroep Anders Vieren van de H. Pancratius parochie Tubbergen houdt zaterdag 16 maart wederom een gospelviering in de kerk in Langeveen. Deze viering vindt plaats in de vastentijd. Daarom is gekozen voor het thema ‘Zoektocht’. Iedereen is gedurende zijn leven op zoek; op zoek naar bewust leven, naar wat belangrijk is in ons leven. De werkgroep wil daar vooral in de veertig dagen voor Pasen bij stilstaan. 

Het enthousiaste gospelkoor One Spirit uit Zwolle (foto) brengt tijdens deze viering van zang en gebed een aantal passende liederen ten gehore. Het koor bestaat uit circa 25 zangers en zangeressen, onder leiding van de inspirerende dirigente Jaco Lips, en heeft een breed repertoire Nederlandstalige en Engelstalige liederen: van ballads tot lekkere swingende songs. Door middel van zang en muziek vertelt het koor over de grote liefde van Jezus voor iedereen. Alle liederen zijn meerstemmig en worden met veel beleving uitgevoerd. Kwaliteit in klankkleur en dynamiek vinden de koorleden erg belangrijk. Tijdens deze viering kunnen de aanwezigen luisteren naar een ervaringsverhaal over een fietstocht naar Santiago de Compostella.

Anders vieren

De organiserende werkgroep hoort regelmatig dat mensen anders willen vieren. Deze viering biedt de kans om anders vieren te ontdekken, te ervaren en te mogen meemaken. Na de vorige viering, met gospelkoor One Vision ut Vriezenveen, gingen de mensen enthousiast naar huis. Daarom nodigt de werkgroep iedereen van harte uit voor deze bijzondere viering in de voorbereiding naar Pasen. De aanvang is om 19.00 uur.