Uitgaan & Cultuur

Zomerfeest De Pollen 2022 een gigantisch feest

WEST-GEESTEREN -  Razend enthousiaste mondelinge reacties, maar ook van het scherm afspattende ontelbare lovende reacties op social media, bevestigen de stelling van de organisatie dat het Zomerfeest in De Pollen op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus een gigantisch succes is geweest. 

"Het was in één woord prachtig. Dankzij de vele enthousiaste bezoekers en de artiesten, maar zeker ook dankzij de ruim 200 vrijwilligers. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Ook onze vaste leveranciers, EHBO, beveiliging, verkeersregelaars en alle sponsoren willen we bedanken. De samenwerking was grandioos", aldus de organisatie, die zich nu voorbereidt op het feest in 2023 op 24, 25 en 26 augustus.

Terug in de tijd

Het feest in De Pollen begon donderdagavond met prachtige muziek van The Tribute to the Cats Band uit Volendam. Zo'n 800 bezoekers gingen daarbij weer even terug in de tijd.

'Jarige job' zingt mee

Vrijdag stond er een Hollandse Avond op het programma, waar maar liefst 1500 bezoekers van jong tot oud op afkwamen. Zij genoten volop van Henk Wijngaard, John West, Frank van Etten en Leon Schipper uit Vriezenveen, die als afsluiter zijn eigengeschreven nummer zong waarmee hij de tent volledig op z'n kop zette. Het dak ging er spreekwoordelijk ook af toen Wout Spalink, die zijn twaalfde verjaardag vierde, uitgenodigd werd om op het podium 'met de vlam in de pijp' mee te zingen. De jarige job aarzelde niet en beleefde de avond van zijn leven. Het feest werd zaterdag vervolgd met een 'stijf' uitverkochte tent. Ruim 2000 bezoekers gingen uit hun dak tijdens de optredens van The Originals, Immer Hansi en de Beatcroocks. Het werd een onvergetelijke avond mede dankzij DJ Toronto Drive In in persoon van Gert Gijsbers, die er met zijn muziekkeuze ook voor zorgde dat het publiek helemaal los ging. En dan waren er nog de supergezellige bingo- en kindermiddag met zo'n 200 bezoekers en de afsluitende brunch, verzorgd door Attent Peddemors, met 250 deelnemers, die concludeerden dat het feest niet beter had gekund. "Het was geweldig."