Uitgaan & Cultuur

Zomerse Herfsttintentocht lokt drieduizend mensen naar Vasse

VASSE - Ondanks het matige weer in de week voorafgaande aan de 36e editie van de Herfsttintentocht, werd er een droge zondag verwacht. Dit was het laatste zetje voor velen uit Twente, Salland, Drenthe en de grensstreek om af te reizen naar Vasse en deel te nemen aan de  Herfsttintentocht. De organisatie schat het aantal deelnemers op circa drieduizend. Het door de Ondernemersvereniging Vasse-Manderveen georganiseerde evenement is voor veel deelnemers een vaste datum op de kalender.

Een stoet van auto’s trok zondagochtend richting Vasse met deelnemers voor de wandel-, fiets- en autoroute. De organisatie lukte het ook dit jaar weer om mooie nieuwe routes uit te zetten in en rondom de omgeving van Vasse.  De deelnemers hadden de keuze uit drie wandelroutes (6, 13 en 26 kilometer), twee fietsroutes (33 en 53 kilometer) en één autoroute (89 kilometer). Door de variëteit was er voor elk wat wils. Het effect van het gebruik van e-bikes was duidelijk zichtbaar. Vooral de lange fietsroute was zeer in trek en werd door honderden enthousiaste fietsers gekozen.

Lopende buffetten

Bij elke route was een pauzepunt ingelast. Hierdoor konden alle deelnemers gebruik maken van een natuurlijk rustmoment. Voor de inwendige mens waren veel en verschillende lopende buffetten bij de deelnemende horecaondernemers, waarbij de traditionele stamppot zuurkool de boventoon voerde.

Een trendbreuk

De Ondernemersvereniging Vasse-Manderveen had dit jaar voor de autoroute wederom voor een pauzepunt buiten Vasse/Manderveen gekozen. Deze eer kwam toe aan Café-Restaurant Waaijer in Langeveen. Het bestuur van de Ondernemersvereniging realiseert zich dat Vasse een prominente plaats heeft binnen de gemeente Tubbergen, wanneer het de toeristische sector betreft. Vasse heeft niet alleen voor het dorp maar voor de gehele gemeente Tubbergen een voortrekkersrol. Door een pauzepunt in te lassen buiten Vasse/Manderveen wil het bestuur ook andere ondernemers binnen de gemeente laten meeprofiteren aan de groei van toerisme. De organisatie kijkt met tevredenheid terug op deze dag. De commissie gaat met de opgedane ervaringen de uitdaging aan om de editie van 2020 kwalitatief nog verder te verbeteren.