Uitgaan & Cultuur

Zon én wind dragen bij aan spectaculair Vliegerfeest Twente

GEESTEREN – Duizenden bezoekers uit Overijssel, maar ook uit Duitsland maakten afgelopen zondag de gang naar het jaarlijkse vliegerfeest op het terrein bij Zalencentrum Spalink in Geesteren. De vliegeraars, afkomstig uit maar liefst zeven Europese landen gaven acte de présance met kleine en grote, maar unaniem indrukwekkende creaties. Deze waren in de lucht, maar ook in het weiland te bewonderen.

De weersomstandigheden waren met name op zondag perfect; de zon scheen volop en er stond een stevige bries. Niettemin werden de deelnemers verzocht om zichzelf te beschermen in verband met snel oplopende temperaturen. De intentie van de organisatie was om de bezoekers een stukje cultuur en kennis mee te geven. Dit deden zij door middel van een ontdekkingstocht en een expositie met als thema: ‘Vliegeraars staan dicht bij de natuur’. Kinderen probeerden antwoorden te vinden op vragen over welke cultuur er achter een vlieger zit. Door aan deze ontdekkingstocht mee te doen maakten ze kans om een vlieger te winnen.

Sprookjesachtig schouwspel
Het speciale programma op zaterdagavond was bijzonder. Verlichte vliegers toonden tegen het schemer een sprookjesachtig schouwspel. Naast de vele vliegers die zaterdag en zondag veel bewondering oogsten werd er ook gezorgd voor animatie met onder andere springkussens en een workshop vlieger maken. De organisatie kijkt terug op een fantastisch weekend en zegt zich nu alweer voor te bereiden op de jubileumeditie in 2020.