Uitgaan & Cultuur

Zonovergoten Zomerfeesten Manderveen

MANDERVEEN – Met temperaturen van dik dertig graden waren het dit jaar misschien wel de meest zomerse Manderveense zomerfeesten ooit. Dankzij een goed voorbereide organisatie mocht de hoge tempratuur de pret niet drukken en konden de bezoekers van afgelopen vrijdag tot en met zondag genieten van het vierjaarlijkse feest. Activiteiten voor jong en oud, een barbecue, een Mallorca Party, de wijkplaybackshow en nog veel meer viel afgelopen weekend te beleven op de Zomerfeesten Manderveen.

Het weekend werd vrijdagavond afgetrapt met de bouwvakborrel en het rode draadspel, waarna zaterdagochtend jong en oud welkom was op het feestterrein voor de kinder- en 55-plusactiviteiten. “De activiteiten voor 55-plussers waren nieuw dit jaar en een groot succes. Onder het genot van een wafel met aardbeien en slagroom werd er gestreden om de quizoverwinning.  Op deze manier wilden we ook de iets oudere Mandervener bij het feest betrekken en dat heeft gewerkt!” vertelt mede-organisator Bart Heerink enthousiast. Ook de zeskamp op zaterdag, waarbij de zes wijkenteams traditiegetrouw de strijd aan gaan, verliep uitstekend. Dat de zeskamp een spektakel was bevestigd een van de juryleden: “Ik dacht eerst dat zes juryleden voor een spel misschien wat veel was, niet dus. Iedereen was hartstikke fanatiek een deed mee om te winnen, het was een groot feest!” 

Echte Mallorca Party
Dat feest ging zaterdagavond door in de vorm van de Mallorca Party. De zomerfeesten brachten een stukje van het Spaanse eiland naar Manderveen. “Het was een groot feest! De zon bleef schijnen en het was nog lang aangenaam weer waardoor we om 02.00 ’s nachts nog lekker buiten konden zijn. Wat ook erg leuk was, was dat er ook veel mensen uit omliggende dorpen ons feestje meekwamen vieren”, aldus Heerink. Op zondag was het feest weer volledig aan Manderveen, de laatste dag stond immers in het teken van de playbackshow. “Het heet al sinds jaar en dag de playbackshow, maar daar doe je de acts mee tekort. Als je naar de decors en kostuums, maar ook naar de optredens zelfs kijkt is het eigenlijk meer een theaterspektakel. Ieder wijkteam heeft een half uur, tien minuten voor de opbouw van het decor, tien minuten voor de afbouw en dan nog tien minuten voor het optreden. En iedere minuut wordt goed benut om het publiek te trakteren op een enorme show.”

Samen voor Manderveen
De drie dagen stonden ook in het teken van de verhuizing van de basisschool naar het Kulturhus. “Het schoolgebouw is aan vervanging toe en het Kulturhus wordt maar weinig gebruikt”, legt Bart Heerink van de organisatie uit. “Maar zo’n verhuizing kost natuurlijk geld en dat is waar wij bij helpen. Dankzij de inzet van vrijwilligers en sponsoren kunnen we de entree gratis houden en toch een bijdrage leveren. Om de opbrengst te verhogen hebben we ook nog een loterij en een veiling georganiseerd. Heel bijzonder is de bijdrage die de wijkenteams leveren. Ieder team heeft voor de zeskamp een joker meegebracht, sommige waren echte kunstwerken. Door die te veilen draagt iedereen mee aan het onderhouden van de leefbaarheid van het dorp. Dat is natuurlijk fantastisch!”