Zakelijk
Bedrijfsleider Thomas Hamse neemt bouwbedrijf Hulshof over
TUBBERGEN - Bouwbedrijf Hulshof heeft een nieuwe eigenaar. Per 1 januari neemt Thomas Hamse (40) het stokje over van Jan Hulshof (65) die er bijna 43 jaar directeur/eigenaar was. Hamse werkte voor de overname vijf jaar als bedrijfsleider binnen de zaak. De Tubbergenaar hecht waarde aan de identiteit van het 83-jarige bedrijf. Mede om die reden blijft de naam Bouwbedrijf Hulshof behouden.
De nieuwbakken ondernemer voelt zich als een vis in het water bij Bouwbedrijf Hulshof. “Het is een degelijk bedrijf dat kwaliteit en betrouwbaarheid als prioriteit heeft. Het is mijn streven om die continuïteit te waarborgen”, aldus Hamse.
Ervaring en ambitie
Bouwbedrijf Hulshof is in 1938 opgericht door de broers Gerard en Jan Hulshof. Rond het jaar 1968 gingen de broers zakelijk uiteen. Gerard bleef aan roer van het bouwbedrijf. Tien jaar later kwam zoon Jan bij in de zaak. Nu, 43 jaar later, vindt Jan het tijd om een stapje terug te doen. In Thomas Hamse vond hij een geschikte opvolger. “Met die ambitie ben ik hier komen werken”, vertelt Hamse. “Ik heb een eigen aannemersbedrijf altijd voor ogen gehad. Na mijn studie Bouwkunde begon ik bij Aannemingsbedrijf Droste in Hengelo. Van stagiaire werd ik er werkvoorbereider, vervolgens uitvoerder en uiteindelijk projectleider. De ervaring die ik daar op deed, is waardevol voor mijn toekomst bij Bouwbedrijf Hulshof. De afgelopen vijf jaar heb ik hier als bedrijfsleider de ins en outs van de onderneming leren kennen. Van Jan, en uiteraard de collega’s, kreeg ik veel hulp en ondersteuning. Daardoor heb ik het volste vertrouwen in mijn nieuwe positie als eigenaar en ondernemer.”
Groeien met behoud van identiteit
Hamse ziet de overname als een unieke kans. “Als je een bedrijf als dit van de grond moet opbouwen, wordt het een heel ander verhaal”, zegt hij. “Maar Hulshof is al 83 jaar een begrip. Diversiteit en vakmanschap zijn tekenend voor het bouwbedrijf. Van veelzijdige woningbouw en kantoren tot bedrijfshallen, renovatie en bouwkundige kunstwerken. Ik wil dan ook op dezelfde voet en met alle medewerkers verder. In de toekomst hoop ik dat we verder groeien. Het pand is er wel naar om uit te breiden.” Want vooruitstrevendheid en innovatie zijn de onderneming niet onbekend. Hamse vervolgt: “Zo is duurzaamheid tegenwoordig een belangrijk aspect. Hier gaan we in mee en we voldoen vanzelfsprekend aan alle eisen. Daarbij maken we gebruik van de expertise van andere bedrijven.”
Goed gevoel
Jan Hulshof is blij met zijn opvolger. “In Thomas zie ik een sterke organisator. Ik vind hem een goede acquisiteur met een brede kennissenkring”, spreekt hij lovend. “Ik heb er een goed gevoel bij. Daarom vind ik het ook niet lastig om de zaak los te laten. Met de lopende zaken bemoei ik mij niet meer. Bij projecten die ik zelf gecalculeerd heb, blijf ik voorlopig nog wel betrokken.” Hulshof kan terugkijken op een bevlogen carrière. Samen met het personeel heeft hij het bouwbedrijf tot een gevestigde naam in de bouwwereld gemaakt, bekend bij architecten en opdrachtgevers. De projecten bevinden zich grotendeels in Twente. “Daar zitten soms unieke projecten tussen”, laat hij weten. “Veel bijzondere, onder architectuur gebouwde woonhuizen hebben we in de loop der jaren opgeleverd. Momenteel gaat het goed in de bouwsector. Ik hoop voor Thomas dat dat zo blijft.” Met zijn nieuwverworven vrije tijd weet de oud-eigenaar wel weg. “Voor mijn vijf kleinkinderen, en de zesde op komst, heb ik nu alle tijd. Ik wil ook sowieso vrijwilligerswerk gaan doen. Maar eerst hoop ik als corona voorbij is, een leuk feest te houden voor het personeel.”