Zakelijk

Bij Roos Haarstudio voelen klanten zich gelijk thuis

ALBERGEN - Met de opening van haar eigen kapsalon is voor Roos Kemna (23) een wens uitgekomen. Vanuit Roos Haarstudio knipt ze sinds twee maanden dames, heren en kinderen, en kleurt, harst en epileert wenkbrauwen, ook met draad. Ondertussen heeft ze plannen om zich te specialiseren in het knippen van krullen. Een tevreden klant is haar belangrijkste streven. Daarnaast hoopt ze dat klanten zich thuis voelen in haar gezellige salon aan de Hoofdstraat 47 in Albergen.

Haartrends zijn niet de prioriteit bij Roos Haarstudio. Wat de klant wil is prioriteit. “Ik vind het belangrijk dat klanten niet alleen maar mooi bij de kapper vandaan komen. Ook thuis moet een kapsel handzaam zijn”,  vindt Roos.

Van vriendenboekje tot eigen salon
Roos Kemna kan zich niet anders herinneren dan dat ze later kapster wilde worden. “In ieder vriendenboekje schreef ik dat ook. Nadat ik de kappersopleiding had afgerond, deed ik ervaring op in een kapsalon in Almelo. Toen de salon na de eerste lockdown weer open ging en ik weer kon werken dacht ik: ‘wat wil ik eigenlijk’. Ik besloot ontslag te nemen en zou wel zien wat ik ging doen.
Sowieso wilde ik niet mijn hele leven in loondienst blijven werken. De wens voor een eigen zaak heb ik altijd gehad.” Dat die wens op korte termijn zou uitkomen, had ze echter niet verwacht.

Grote stap
Roos: “Mijn vader zag eind augustus vorig jaar dat dit pand vrij kwam. We gingen kijken en zagen er wel potentie in. Tegelijkertijd vond ik een eigen zaak best een grote stap.
Ik besloot mijn hart te volgen en ben heel blij met het resultaat. Omdat ik alle tijd had, heb ik zelf de handen uit de mouwen gestoken tijdens de verbouwing. Zo freesde en hakte ik zelf de vloerverwarming in de vloer. Heel wat anders dan knippen ja,”,  zegt ze lachend.”

De knusse salon gaf Roos een industriële look. Erin staan twee kappersstoelen, een wasbak en een gezellige zithoek.
“Een gezellige sfeer vind ik belangrijk”,  vervolgt de kersverse onderneemster. “Klanten zeggen weleens dat ze zich hier gelijk prettig, thuis voelen. Dat vind ik fijn om te horen. Maar klanttevredenheid is natuurlijk het belangrijkste. Daarom ga ik altijd eerst in gesprek met de klanten om te horen wat zij willen.”

Krullenkapper
Zelf gezegend met een prachtige bos krullen, weet Roos goed hoe ze hiermee om moet gaan. Al is ze geen ‘echte’ krullenkapper, veel klanten met golvende lokken weten haar te vinden. “Het is wel een ambitie van mij om me te specialiseren in het knippen van krullen”,  laat ze weten. “Ik ben op zoek naar een passende opleiding om de verschillende technieken uit te breiden.”

Naast het knippen van dames, heren en kinderen, neemt ze tevens wenkbrauwen onder handen. Klanten kunnen bij Roos Haarstudio terecht om hun wenkbrauwen te laten kleuren harsen en epileren. Vanwege de coronamaatregelen krijgt Roos Haarstudio geen officiële opening. “Waarschijnlijk houd ik die volgend jaar tegelijk met het eenjarige bestaan”, besluit ze. “Ik ben allang blij dat de kapsalons weer open zijn. En nu zelfs mijn eigen kapsalon.”


Reacties

Ik wens je heel  veel succes  met je zalon 

Kun ook alleen  weng brouen laten doen 

Goedemiddag Leontine. Voor je vraag kun je contact opnemen met  Roos Haarstudio.