Zakelijk

Rust, balans, ontspanning en ontmoeten bij Rita

HARBRINKHOEK - We moeten steeds meer van onszelf, maar ook van onze omgeving. Helemaal in de huidige tijd waarin er veel verandert, merkte Rita Punt dat er een groeiende behoefte is aan innerlijke rust, balans en het loslaten van oude patronen. In haar praktijk Ont-moeten bij Rita helpt ze mensen tot rust te komen, te ontspannen en te genieten van een uurtje ontmoeten. Hierbij werkt ze op intuïtie door een combinatie van voetreflexologie, Ayurveda, reiki en eventueel holistic pulsing.  

Ont-moeten mogen we volgens Rita leren. En de therapeut/behandelaar weet zelf maar al te goed hoe belangrijk dat is. Haar persoonlijke ervaring, waarbij ze de regelmatig een confronterende spiegel voorgehouden kreeg, ziet ze dan ook als een cadeautje waar ze anderen mee wil helpen. 

Uit het hoofd, in het ‘zijn’

De praktijkruime op de eerste verdieping oogt en voelt als een oase van rust. Alsof de klok er stilstaat en de stress en druk van de buitenwereld halt houden bij de drempel. Het is de plek waar Rita Punt mensen helpt ont-moeten. Het enige wat er op het programma staat zijn rust, balans en ontspanning. “Hier begeleid ik mensen uit het hoofd en in het ‘zijn’”, verduidelijkt ze. “Zodat ze meer in het nu, in het moment komen. Wat ik doe is heel basic en geen hocus pocus. We beginnen met een gesprek”, vervolgt Rita. “Dat is al de eerste hulp die je kunt bieden. Want veel fysieke klachten zijn een gevolg van stress.

Denk aan nek- en schouderklachten, hoofdpijn.

Alleen erover praten geeft al een stukje innerlijke rust.”

Van overlevingsstand naar verdieping

‘Gewoon doorgaan en volhouden’, Rita kreeg het van huis uit al mee. En dat is wat ze in de jaren die volgden dan ook deed. Die overtuiging bleek een soort overlevingsstand te zijn. “Na jaren doorgaan en volhouden kreeg ik een behoorlijke burn-out”, vertelt ze. “Op dat moment wist ik dat ik wat meer moest doen aan mijn innerlijke rust. Ik begon met het volgen van cursussen en opleidingen, zoals Reiki, Cranio sacraal, Holistisch therapeut, NLP en Sensi Therapie. Mooie lessen die mijn leven meer verdieping gaven.”

De wens ontstond om een centrum op te zetten waarin mensen tot rust konden komen, waar niets moet en alles mag. In een educatief centrum naast Schaapskooi Stroothuizen in Denekamp, midden in de natuur richtte ze in 2012 een therapieruimte in. Daarnaast begon ze met een dagopvang voor ouderen, hield er allerlei activiteiten en hielp mee in de horeca en bij evenementen. Rita: “Waar het aanvankelijk mijn insteek was om voor mensen een gevoel van rust te creëren, werkte ik al snel zeven dagen per week. Mijn eigen missie, de therapieruimte, de dagopvang en Heidedagen, kwamen hierdoor in het gedrang.

Hardleers

Opnieuw ging ik over mijn grenzen. Ik wilde het iedereen naar de zin maken maar luisterde niet genoeg naar mijn eigen lichaam, mijn eigen behoeftes en vooral, mijn eigen innerlijke alarm. Ik was behoorlijk hardleers”, concludeert ze. Rita voelde dat ze uitgeput raakte. Na een whiplash en meerdere andere klachten stopte ze als ondernemer en ging de zorg in. “Gewoon doorgaan”, dacht ik”, vervolgt ze. “Maar wie niet horen wil moet maar voelen werd me duidelijk gemaakt. In negen maanden tijd kreeg ik een bacteriële infectie, longontsteking, corona, brak ik een rugwervel en werd er osteoporose en fybromyalgie bij mij vastgesteld. Noodgedwongen zat ik veel thuis. Dit was goed voor mij, want hierdoor kwam ik dichter bij mijn gevoel. De innerlijke rust keerde terug waardoor ik wist wat ik wilde gaan doen: terug naar mijn missie van 2012.”

Ontmoeten bij Rita

En dat is precies wat Rita deed en doet. Inmiddels heeft ze thuis een fijne therapie-ruimte gecreëerd: Ont-moeten bij Rita. Van daaruit helpt ze mensen om tot rust te komen, te ontspannen en vooral te genieten van een uurtje ont-moeten.  Rita legt uit: Ik ‘werk’ intuïtief door een combinatie van voetreflexologie, Ayurveda, eventueel holistic pulsing en Reiki. Ik richt me uitsluitend op het hoofd en de voeten. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom.”

Ont-moeten bij Rita heeft nog geen website. Voor aanvullende informatie of het maken van een afspraak is Rita telefonisch of per app bereikbaar.

Ontmoeten bij Rita
Kardinaal de Jongstraat 10
Harbrinkhoek
Tel.: 06-54347520