Zakelijk

Salon Joell in Albergen maakt van permanente make-up een specialisme

ALBERGEN - Wie geen uren voor de spiegel wil staan om er perfect verzorgd en opgemaakt uit te zien, kan terecht bij Salon Joell. Eigenaresse Joell Kempers (25) is gespecialiseerd in PMU, oftewel Permanente Make-up. Wenkbrauwen, wimpers, ogen en lippen geeft zij, door toepassing van verschillende technieken, wekenlang een krachtige, natuurlijke uitstraling. Bruin zonder zon is er tevens mogelijk middels een spray-tan. In de toekomst hoopt ze haar expertise verder uit te breiden met onder meer medisch permanente make-up.

Haar gezellige salon aan de Boekweitweg is met het oog op Covid-19 GGD goedgekeurd. Sinds kort behandelt ze er weer klanten. Maar niet voordat er een uitgebreid intakegesprek heeft plaatsgevonden.

Permanente make-up
Sinds haar kinderjaren is Joell al geboeid door make-up. Dat ze een opleiding volgde tot schoonheidsspecialiste was dan ook een logische stap. PMU was voor haar echter lange tijd onbekend terrein. “Ik zag het voor het eerst en vond het gelijk helemaal geweldig”, zegt Joell. “Natuurlijk probeerde ik het ook zelf. Dat wakkerde mijn enthousiasme alleen maar meer aan. Ik besloot een opleiding Permanente Make-up te doen.” Met het diploma op zak opende ze in afgelopen januari haar eigen salon: Salon Joell. De onderneemster koos ervoor om zich te richten op permanente make-up. “Gezichtsbehandelingen en massages hebben niet mijn interesse”, legt ze uit. “Daar houd ik me in mijn salon ook niet mee bezig.” Naast haar salon werkt ze tevens twee dagen per week in een salon in Borne.

Wenkbrauwen en wimpers als eyecatcher
De behandelingen die klanten bij Salon Joell ondergaan, leiden tot een lange termijn resultaat. “Allereerst ga ik met de klant in gesprek om de wensen te bespreken. De intake gesprekken zijn volledig vrijblijvend. Wanneer de wensen duidelijk zijn, teken ik het uit waarna ik met een lichte kleur begin. Donkerder kan altijd nog. Dan heb ik het over PMU, ook wel permanente make-up genoemd”, informeert de onderneemster. “Hierbij breng ik met ultra dunne naalden pigmenten aan in de tweede huidlaag. Een soort tijdelijke tatoeage zeg maar. Deze techniek is geschikt voor wenkbrauwen, oogleden en lippen. Een stap onder PMU is Henna brows. De Hennaverf wordt in de huid gestempeld en blijft zes weken zichtbaar op de haartjes. Een ander mogelijkheid is de Browlift , Deze behandeling corrigeert de wenkbrauwvorm en geeft de haartjes een lift. Dit zorgt voor optisch vollere wenkbrauwen en een ‘open look’. Met de wimperlift zijn de wimpers het stralende middelpunt bij Salon Joel. Daarbij zet ze een semi-permanente krul in de natuurlijke wimpers die zes tot acht weken blijft zitten. Verven en waxen is uiteraard tevens mogelijk.

Blijven leren
Omdat haar vak zoveel facetten kent, is Joell naar eigen zeggen nog lang niet uitgeleerd. Op termijn wil ze een opleiding volgen op het gebied van medische PMU. Joell: “Denk hierbij bijvoorbeeld aan tepelhofpigmentatie na een borstamputatie of borstcorrectie. Hierbij wordt de tepel of de tepelhof gecorrigeerd of gereconstrueerd en dat levert hele mooie resultaten op. Hetzelfde geldt voor scalp pigmentatie. Door kleine haartjes op de hoofdhuid te tekenen vul je een wijkende haargrens op. Deze opleidingen zijn erg prijzig, daar ga ik nu voor sparen. Daarom focus ik me eerst op mijn huidige werkzaamheden in de salon. Het belangrijkste vind ik dat klanten tevreden de salon verlaten. Dat is sowieso mijn grootste ambitie.”

Meer informatie is te vinden op de website: www.salonjoell.nl