Algemeen

Avondvierdaagse Reutum groot succes

REUTUM - De avondvierdaagse van Reutum zit er weer op. Ongeveer 150 wandelaars, groot en klein, hebben weer vier dagen gewandeld in de omgeving van Reutum. Er waren weer mooie routes uitgezet van 5 of 10 km. Onderweg was er voor iedereen ranja, water en een lekkere versnapering, gesponsord door diverse ondernemers.

Voor wat betreft het weer was het contrast met vorig jaar erg groot. Waar de temperaturen vorig jaar nog dik boven de 20 lagen, bleven deze nu onder de 20 hangen. Maar waar iedereen vorig jaar op de donderdag doorweekt huiswaarts keerde, bleef het dit jaar gelukkig wel grotendeels droog.

Op de eerste avond gingen de wandelaars van start bij Bays. De kinderen t/m groep 4 konden deze avond een sportspeurtocht doen. Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 was er wat meer uitdaging onderweg in de vorm van een leuke sportquiz. De tweede avond werd er gestart bij Broodje Speciaal, naast speeltuin Morskieft. Bij terugkomst was er koffie/thee en ranja en mochten de kinderen nog even spelen in de speeltuin.

De derde avond was de start bij Wild Bijzonder Vissen. De kinderen kregen bij aanvang een lekker (snoep)visje en bij terugkomst mochten ze raden hoe veel dobbers er in de vaas zaten. Deze schattingsvraag telde samen met de speurtocht of quiz mee en er waren leuke prijzen mee te winnen. Op de laatste avond werd er gestart bij de Molenberg. De wandelaars van de 10 km gingen eerder van start dan de wandelaars van de 5 km, waardoor iedereen ongeveer rond dezelfde tijd zou finishen.

Op het terras naast de speeltuin werd iedereen feestelijk onthaald door muziekvereniging St. Jozef uit Reutum. Nadat de medailles en wandeldiploma’s in ontvangst werden genomen, kon iedereen zijn startkaart inleveren voor een welverdiend ijsje. De kinderen vermaakten zich nog even in de speeltuin en er werd gezellig nagekletst. Tot slot was er nog de prijsuitreiking voor de basisschoolkinderen. Allen nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie prijs!

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op weer een zeer geslaagde avondvierdaagse. Speciale dank gaat uit naar alle ondernemers en vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het welslagen van deze elfde editie.