Algemeen

Basisschool De Wiekslag in Tubbergen viert gouden jubileum met een feestweek

TUBBERGEN - Basisschool De Wiekslag bestaat dit jaar 50 jaar. Veel mensen kunnen zich waarschijnlijk nog herinneren dat de leerlingen in 1974 met hun eigen stoeltje van de St. Antoniusschool naar de nieuw gebouwde school De Wiekslag liepen. Ondertussen is ook dit schoolgebouw alweer vervangen. Er is in een halve eeuw dan ook veel gebeurd. Reden voor De Wiekslag om het gouden jubileum in de week van 27 tot en met 31 mei uitgebreid te vieren met tal van ludieke maar vooral feestelijke activiteiten. 

Op de foto ziet u leerkracht Ineke Leferink (links) en Wiekslagdirecteur Rian Wiegerink met een krantenartikel over de opening van de  ‘nieuwe’ basisschool in 1974.
Op de foto ziet u leerkracht Ineke Leferink (links) en Wiekslagdirecteur Rian Wiegerink met een krantenartikel over de opening van de ‘nieuwe’ basisschool in 1974.

1 aprilgrap

Het oude schoolgebouw van De Wiekslag werd in 2009 gesloopt. De leerlingen werden tijdelijk elders ondergebracht. Het Wiekslag-team besloot een ludieke 1 aprilgrap uit te halen. Hierbij moesten de leerlingen ‘proef lopen’ door met hun stoeltje rond de school te lopen. Want, zo werd gezegd, net als in 1974 dienden de leerlingen zelf hun stoeltje vervoeren. Bij terugkomst op het schoolplein wachtte een breed lachende conciërge de kinderen op met in zijn handen een spandoek. Erop vermeld stond dat het om een 1 aprilgrap ging.

‘It’s a kind of magic’

Het is slechts een van de vele anekdotes die de revue passeren in aanloop naar het gouden jubileum. Deze mijlpaal wordt in de week van 27 tot en met 31 mei flink gevierd en krijgt als thema: ‘It’s a kind of magic”. Hiervoor is gekozen omdat de kinderen deze week getrakteerd worden op een heuse magische show van het bekende duo Jamie en Steven Kazan.

Naast de show vinden er diezelfde week nog veel meer activiteiten plaats, waaronder een schoolreisje voor alle groepen.

Prijzenfestival

Een ander feestelijk event is een prijzenfestival op dinsdag 28 mei van 17.00 tot 19.00 uur voor kinderen en ouders van De Wiekslag. De ouderraad heeft aan elk kind van de school een lootje verkocht. Daarmee zijn er voor de kinderen op het prijzenfestival fantastische prijzen te winnen, zoals onder andere workshops en kaartjes van FC Twente en Heracles, karten en kaarten voor speelparadijzen. De ouderraad gebruikt de opbrengst van de verkoop van deze lootjes voor het aanbieden van een cadeau voor De Wiekslag namens de ouders.

Al met al genoeg activiteiten om de kinderen een onvergetelijke week te bezorgen.