Algemeen

Bernd Mensen loopt marathon in Kaapstad voor KiKa

OLDENZAAL/TUBBERGEN - Bernd Mensen, 44 jaar oud, gaat op 20 oktober 2024 een bijzondere uitdaging aan. Hij zal de marathon van Kaapstad lopen om geld in te zamelen voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Bernd volbracht in 2021 zijn eerste marathon in Amsterdam, een prestatie waar hij nog steeds trots op is, maar deze keer wil hij zijn loopprestatie inzetten voor een goed doel. Zijn motivatie? De strijd tegen kinderkanker en de wens om zoveel mogelijk financiële steun voor KiKa te verzamelen.

“De marathon van Kaapstad is niet zomaar een uitdaging voor mij”, vertelt Bernd. “Elke stap die ik zet, zal ik zetten met de gedachte aan kinderen die vechten tegen kanker. Mijn doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen, zodat KiKa verder kan met haar belangrijke werk.”

Motivatie

Bernds betrokkenheid bij KiKa is persoonlijk. “Mijn zoontje van elf is gek van voetbal. Als ik hem zie spelen, denk ik vaak terug aan Stef, een jongen uit één van mijn jeugdvoetbalteams. Stef was een getalenteerde voetballer, maar kreeg last van zijn knie. Wat eerst leek op een ‘normale’ blessure, bleek kanker te zijn. Ondanks zijn moedige strijd verloor Stef het gevecht. Ik kan Stef niet meer helpen, maar ik wil nu andere kinderen en hun families steunen in hun strijd tegen deze vreselijke ziekte”, aldus Bernd.

KiKa

De cijfers onderstrepen het belang van KiKa's werk: jaarlijks krijgen bijna zeshonderd kinderen in Nederland de diagnose kanker. Dankzij onderzoek en verbeterde behandelingen, mede gefinancierd door KiKa, overleeft inmiddels 81 procent van deze kinderen de eerste vijf jaar na diagnose.

Sponsors

Bernd zoekt nog sponsors en donateurs om zijn missie te steunen. “Iedere bijdrage, hoe klein ook, helpt. Samen kunnen we een verschil maken in het leven van kinderen met kanker en hun families.”

Bernd is zaterdag 1 juni bij zijn eerste super sponsor op bezoek geweest: Elferink Schoenen en Podologie uit Tubbergen doneerde 250 euro. Ook de speciaal op maat gemaakte zooltjes die beschikbaar zijn gesteld door Elferink Schoenen en Podologie, helpen tijdens de training en tijdens de marathon. “Ik ren makkelijker en compleet blessurevrij”, aldus Bernd. Hij bedankte zijn super sponsor met een zelfgebakken appeltaart.

Samen kunnen we een positieve impact realiseren en de toekomst van dappere kinderen veranderen. Steun Bernd in zijn missie en help kinderkanker bestrijden. Doneer vandaag nog en draag bij aan een toekomst waarin kinderen met kanker een betere kans op genezing hebben. Meer informatie en hoe er gesponsord kan worden is te vinden op www.berndrentvoorkika.nl.