Algemeen

Bewoners Meulenhof gaan 'de boer op' en beleven fantastische uitstapjes

TUBBERGEN - De afgelopen weken stonden voor de bewoners van Meulenhof in het teken van een reeks bijzondere uitstapjes en activiteiten, helemaal in boerenstijl. Er werd genoten van bezoekjes aan Emsflower, de klompenmaker in Luttenberg, en een gezellige huifkartocht. Ook op locatie waren er tal van 'boerenactiviteiten' zoals een boerenontbijt, high tea, een barbecue, en een boeren bonte avond, die stuk voor stuk een groot succes waren.

Zaterdag 22 juni vormde een absoluut hoogtepunt met het bezoek van Keet’s mobiele boerderij. Deze bracht de boerderij letterlijk naar Meulenhof, compleet met schapen, geitjes, pony’s, kalfjes, konijnen, cavia’s, en zelfs een ezel. De bewoners genoten met volle teugen van het aaien en bewonderen van de dieren. Daarnaast werd van iedere bewoner die dat wilde een foto gemaakt bij een prachtig aangeklede boerenwagen met stro. Deze foto’s werden direct ingelijst als herinnering meegegeven, wat een mooie extra touch gaf aan deze bijzondere dag.

Het weer werkte perfect mee, wat de dag nog specialer maakte. Bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers straalden onder de zon en genoten volop van de activiteiten. Na een welverdiende rustdag op zondag, ging de tweede week van start met uitstapjes naar Emsflower en het klompenmuseum in Luttenberg.

Dinsdagmiddag konden de bewoners genieten van een heerlijke boerenmaaltijd onder een prachtige tent van Strechtent Huren Twente, en ook de ontbijtjes werden deze week buiten geserveerd. Hoewel een busuitje op woensdagmiddag vanwege de warmte moest worden afgelast, bleef de sfeer uitstekend en hebben de bewoners dat tegoed voor een volgende keer.

Donderdag stond in het teken van de boerenmarkt, met oude ambachten, accordeonmuziek en heerlijke lekkernijen zoals eigengebakken pannenkoeken, broodjes pulled pork en achterham. Wederom werd alles gezellig buiten onder de tent geserveerd. Vrijdagmiddag was er een nostalgisch tintje: de dames maakten ouderwets roosjes, terwijl de mannen 'greun haal’n' voor de boog voor het bruidspaar, een duo van de Boerendansers uit Ootmarsum, die tevens zorgden voor een sfeervolle boerenbruiloft.

Met dank aan alle vrijwilligers, familie, collega’s en bezoekers kan de organisatie terugkijken op twee fantastische weken vol plezier en gezelligheid. De Boerendansers openden en sloten deze weken in stijl af en de deelnemers hebben enorm genoten van elkaars gezelschap en de geweldige activiteiten!


Uw reactie