Algemeen

Inwijding zondag 22 oktober

Bouw Mariakapel Albergen voltooid

ALBERGEN - Na maanden van intensieve werkzaamheden is de bouw van de nieuwe Mariakapel op de begraafplaats in Albergen voltooid. Op zondag 22 oktober zal pastoor Hermens de kapel plechtig inzegenen. Hieraan voorafgaand is er een Mariaviering in zaal Morshuis, waar iedereen van harte welkom is. Hiermee wordt een nieuw hoofdstuk in de kerkgeschiedenis van Albergen geopend.

Foto: Marcel Grunder.

Veel inzet van vrijwilligers

Een kernteam, bestaande uit Arjan Verver, Gilbert Leemhuis, Karin Grunder en Truus Schlepers, is in 2022 gestart met de voorbereidingen op de bouw. Een ontwerp werd gemaakt, kosten geraamd en aannemer Scholte op Reimer uit Albergen kreeg opdracht om als hoofdaannemer dit bijzondere project te realiseren. Op historische grond, vooraan op de begraafplaats, is sinds maart dit jaar volop aan de kapel gebouwd. Vrijwilligers dachten mee over de uitvoering, maar ook tijdens de bouw werd een bijdrage geleverd aan onder andere schilderwerk, bestrating en het tegelwerk.

Fraaie details

De Mariakapel is uitgevoerd met fraaie details, zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde. In de kapel is een aantal objecten terug te vinden die al een plek hadden in de oude waterstaatkerk (het witte kerkje) en de laatste kerk, zoals het Mariabeeld en de kroonluchter. In de zijmuren zijn reliëfs verwerkt, die oorspronkelijk afkomstig zijn uit de tombe van het hoofdaltaar van de oude waterstaatskerk. Ook zijn de kleurrijke glas-in-loodramen speciaal voor de kapel door Albergenaren ontworpen en vervaardigd.

Plechtige inwijding

De nieuwe Mariakapel zal op zondag 22 oktober om 12.15 uur plechtig worden ingewijd door pastoor Hermens. Voorafgaand hieraan is er om 10.00 uur een Mariaviering in zaal Morshuis waarin de werkgroep Mariavieringen voorgaat. Het koor Cantiamo verzorgt de muzikale omlijsting.

De commissie van beheer van de geloofsgemeenschap Albergen en de werkgroep die deze dag heeft voorbereid nodigen iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn.