Algemeen

Feestelijk afscheid van ds. Esther Scheer-Weijenberg

TUBBERGEN -  Na een periode van vijf jaar heeft ds. Esther Scheer-Weijenberg afscheid genomen van Tubbergen. Zij vertrekt naar Amstelveen-Buitenveldert waar zij predikant wordt van de Paaskerk. Op zondag 3 september jl. werd afscheid genomen van de Tubbergse predikant.

Foto: J. Schippers

In de afscheidsdienst in de volle Protestantse kerk aan de ds. Hattinkstraat in Tubbergen en de aansluitende receptie in De Delle, werd stil gestaan bij haar verdiensten voor de Protestantse Gemeente Tubbergen. De voorzitter van de Kerkenraad Gert Ranter roemde haar vanwege haar nieuwe ideeën en activiteiten. “Je hebt veel nieuwe activiteiten ontwikkeld en ideeën ingebracht en gezorgd voor revitalisering van onze gemeente”.

De predikanten van de omliggende gemeenten presen de vertrekkende predikant voor de onderlinge samenwerking. “We zullen je missen” was hun boodschap. Ook de voorzitter van de ‘Fundatie der Hervormden’, dhr. Martin Verbeek, keek in zijn toespraak terug op een fijne samenwerking.

Planten voor de nieuwe tuin

Ds. Esther Scheer-Weijenberg had aangegeven geen groot afscheidscadeau van de gemeente te willen, maar liever stekjes van planten te willen voor hun nieuwe tuin in Amstelveen. Veel gemeenteleden hadden stekjes uit de eigen tuin meegenomen, zodat het gezin Scheer met een kofferbak vol planten ‘s avonds naar Amstelveen vertrok.

Op zoek naar een nieuwe voorganger

Met het vertrek van ds. Esther Scheer-Weijenberg moet de Protestantse Gemeente Tubbergen op zoek naar een nieuwe voorganger. Voor die zoektocht is inmiddels een beroepingscommissie in het leven geroepen. De kerkenraad hoopt dat in het derde kwartaal van 2024 de nieuwe predikant zijn of haar intrede kan doen.

Foto: J. Schippers