Algemeen

Gezinswandeling ‘Loop mee met de man van Mander’ Dal van de Mosbeek

MANDER - Wie was de man van Mander en waar en hoe leefde hij? Eén ding is zeker: hij leefde zo’n vierduizend jaar geleden ergens in Mander en is daar begraven in een grafheuvel. Ben je nieuwsgierig geworden, ga dan zaterdag 15 juni mee met de gezinswandeling ‘Loop mee met de man van Mander’. Ze starten om 13.30 uur en eindigen uiterlijk om 15.30 uur.

Twee gidsen nemen je mee voor een interactieve wandeling naar de Mander Streu. Hier ontdek je grafheuvels en raatakkers die laten zien hoe de mensen duizenden jaren geleden in dit gebied leefden, hun doden begroeven en hun voedsel verbouwden. Onderweg zijn er allerlei opdrachten en activiteiten om jou kennis te laten maken met het leven in de zogenaamde Bronstijd. Dit is het tijdperk wat ongeveer 5000 jaar geleden begon.

In de Mander Streu en in het gebied er omheen zijn veel grafheuvels te vinden. Sommige zijn goed zichtbaar, anderen zijn meer verstopt. De gidsen nemen je o.a. mee naar de grafheuvel waar de mysterieuze man van Mander is gevonden. Waarom is hij daar begraven en wat is er nog meer gevonden? Hoe maakten de mensen vroeger vuur en hoe kwamen ze aan eten? Benieuwd geworden? Meld je aan en wandel met hen mee!

Praktische informatie over de wandeling

De wandeling is de eindopdracht van twee natuurgidsen in opleiding (Natuurgidsen Opleiding van het IVN Oldenzaal-Losser) in samenwerking met Landschap Overijssel; opgave voor deze excursie vindt plaats via de website van het IVN. Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie (hulphond uitgezonderd). Deze activiteit is niet rolstoeltoegankelijk.

De wandeling is ongeveer 3 km en duurt anderhalf tot twee uur. De wandeling is bedoeld voor gezinnen met kinderen tussen de acht en twaalf jaar. De locatie is Bezoekerscentrum IJs en Es, Bergweg 9 in Mander. De wandeling is gratis, het maximaal aantal deelnemers is twintig (incl. ouders).


Uw reactie