Algemeen

Grande finale NK autocross in Albergen

ALBERGEN – De Albergse Cross Club beleeft deze week het toppunt in de voorbereiding op de Nederlandse Kampioenschappen autocross die zaterdag 14 september in Albergen wordt gehouden. Ook nog eens de laatste en beslissende ronde van de NK-cyclus en daarmee de grande finale. Afgelopen zaterdag is een begin gemaakt met het gereed maken van het wedstrijdterrein. Een klus die komende vrijdagmorgen klaar moet zijn om daarna de rijders te kunnen ontvangen. 

Dit jaar wordt in Albergen voor de tweede keer een ronde van de Nederlandse Kampioenschappen autocross verreden. Het NK wordt gedurende het hele jaar door de KNAF (Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie) verdeeld over zes wedstrijden in diverse regio’s: zuid-, oost-, en noord Nederland. 

Bram Kemna nog kanshebber

De rijders kunnen vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur het rennerskwartier op om zich voor te bereiden met de keuringen van auto en uitrusting. De wedstrijd start zaterdag exact om 09.00 uur, net nadat de burgemeester Haverkamp de opening heeft verricht. Er wordt in acht klassen gestreden om de nationale titel en er zijn in diverse klasses nog meerdere  kandidaten die kans maken op de hoofdprijs. Onder de kanshebbers ook Albergenaar Bram Kemna.

Aan de Weversweg

Vanaf het moment dat de toekenning een feit was, is de organisatie al enorm druk geweest. De vergunningen werden aangevraagd, veiligheidsplannen gemaakt en tal van andere zaken die erbij komen kijken zijn geregeld. Nadat de vergunningen binnen waren, ging de club aan de slag om vrijwilligers te benaderen en sponsoren te zoeken voor onder andere het programmaboekje. Veel ondernemers wilden het evenement steunen. Overleg met de grondeigenaren is eveneens onderdeel van de voorbereiding. Zonder medewerking van de eigenaren kan de Albergse Cross Club niets beginnen. In totaal wordt 21 hectare grond in gebruik genomen voor de baan, het rennerskwartier en de parkeerplaats. Het terrein van de Autocross Albergen is te vinden aan de Weversweg. Zie voor de laatste info de website www.albergsecrossclub.nl en de Facebookpagina Autocross Albergen.