Algemeen

Tubbergen kleurt rood, wit, blauw (en oranje)

Hollands Festival zondag 9 juni

TUBBERGEN - Op zondag 9 juni is het zover. Dan vindt het Hollands Festival in het centrum van Tubbergen plaats. Voorheen werd dit het ZomerEvent genoemd, maar doordat een nieuwe commissie dit jaar de organisatie van Rene Eppink heeft overgenomen, heeft het event een iets andere opzet en andere naam gekregen. Maar nu dus het Hollands Festival, een gezellige dag voor jong en oud en tevens koopzondag. 

Vanaf 12.00 tot 20.00 uur is er van alles te doen in het centrum, waarbij de winkels tot 17.00 uur geopend zijn. Allereerst treden er van 12.00 tot 17.00 uur negen verschillende shantykoren op, verspreid door het centrum. Dit is een initiatief van shantykoor De Schuytenvaerders, die tevens andere koren uit den lande hiervoor uitnodigen. Dit koor organiseert dit evenement voor de vijfde keer, een lustrum dus.

Horecaplein

Vanaf 17.00 uur wordt het podium op het Raadhuisplein vrijgemaakt voor een feest-dj. Ruud Droste van ’t Oale Roadhoes en Hidde Droste van De Kroeg creëren hier een gezellig horecaplein, met o.a. een aantal foodtruckjes met lekkere sushi, vis, hapjes/snacks, broodjes etc. Tot 20.00 uur blijft het dus nog een gezellig feestje.

Delftsblauwe tegeltjes schilderen

Voor vermaak en vertier komen er oud -Hollandse spelen in de winkelstraat te staan en ook kan er deelgenomen worden aan een workshop Delftsblauwe tegeltjes schilderen. Daarnaast kom je leuke selfieborden tegen en mooie historische items van Nostalgie Palast/Modern Living. Op en top Hollands dus.

Happy fashion

Tot slot organiseren de modewinkels in de winkels een happy fashion-show. Voor deze winkels zullen rode lopers neergelegd worden, zodat zichtbaar is wie meedoet. Dit is in feite ter vervanging van het Rode Loper Event, dat voorheen een afzonderlijk event was.

In de volgende winkels is o.a. wat te doen:

- City Mode houdt een verloting, waarbij klanten met hun aankoop een mooie outfit kunnen winnen, een lekkere geurenset of cadeaubon
- Elferink Schoenen heeft het feestelijke Rad van Fortuin weer in de winkel staan
- Jeannot Lingerie & Mode houdt een boezemvriendinnendag
- Tuttebel heeft leuke acties en gezelligheid op het pleintje voor de winkel.

Bij de overige modewinkels is het nog een verrassing. Uiteraard maken de andere winkels er ook een feestje van. En er wordt natuurlijk gezorgd voor lekkere hapjes en drankjes.

Tubbergen zal verder uitgedost worden in een fleurige, Hollandse sfeer. Kom op 9 juni dus gezellig naar het hart van Tubbergen. Het belooft een hele leuke dag te worden met voor elk wat wils.