Algemeen

Inboedel Café Peddemors in Manderveen onder de veilinghamer

MANDERVEEN - Na ruim een eeuw is Café Peddemors vanaf januari volgend jaar niet langer het middelpunt van Manderveen. De aanbouw van het nieuwe dorpshuis nadert zijn voltooiing waarna alle activiteiten uit het café worden overgeheveld naar het dorpshuis. Met de uiteindelijke sloop van het café komt er een einde aan een tijdperk in het dorp. Familie Huzink, sinds enige tijd de eigenaar van het café, heeft besloten om de inboedel woensdag 4 oktober te veilen en de opbrengst ten goede te laten komen aan de Manderveense samenleving.

Café Peddemors is al sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw een begrip in en rond Manderveen. Veel dorpelingen zijn groot geworden bij ‘De Ped’, zoals de horecagelegenheid in de volksmond wordt genoemd.  “Het is niet voor te stellen hoeveel verhalen en gebeurtenissen hebben plaatsgevonden op die paar vierkante meter midden in het dorp”, aldus de veilingcommissie. 

Bieden op een stukje dorpshistorie

De gehele inboedel gaat onder de hamer. Van het kleinste lampje tot het gehele ‘schap’ in het café. Daarmee kan iedereen die belangstelling heeft een stukje historie bemachtigen. Zelfs degene die de voordeur van het café van de sloophamer wil redden om daarmee dorpse nostalgie in huis te halen, alles is mogelijk. 

Tevens staan alle horeca benodigdheden zoals meubilair, servies, koelcellen, warmhoud apparatuur, werkbanken, een combisteamer en een softijsmachine op de veilignlijst. “Dus voor de horecamensen die op zoek zijn naar apparatuur of andere zaken kan deze veilig zeer interessant zijn”, laat de veilingcommissie weten.

Kavels bezichtigen en inschrijving

De veiling vindt woensdag 4 oktober vanaf 19:30 uur plaats in de zaal van Café Peddemors.  Woensdagmiddag vanaf 14:00 is er mogelijkheid tot bezichtiging van alle kavels. De veiling gebeurt traditioneel in de vorm van een hamerveiling.

Inschrijven kan vooraf bij de veilingmeester en het invullen van een biedersformulier. 

Deze formulieren kunnen op de dag zelf worden opgehaald bij de veilingmeester maar zijn ook digitaal te downloaden. Houd daarvoor de sociale mediakanalen van Veiling tv, de Manderveense Samenleving, Manderveen 2030 en Kulturhus Manderveen in de gaten.

“Voor iedereen die waarde hecht aan een stukje Manderveense historie of belang heeft bij horeca benodigdheden, -inrichting of -apparatuur en tevens wil bijdragen aan de Manderveense biedt deze veiling unieke kansen”, belooft de veilingcommissie. “We zien iedereen zaterdag 4 oktober graag bij Café Peddemors in Manderveen.”


Reacties

Zaterdag 4 oktober!

Woensdagavond 4 oktober - klinkt beter