Algemeen

Jan Weersink viert gouden jubileum bij liturgiekoor Langeveen

LANGEVEEN - Het Liturgiekoor uit Langeveen heeft op zondag vijf november tijdens de Ceciliaviering Jan Weersink uit Bergentheim gehuldigd vanwege zijn vijftigjarig koorjubileum. Het liturgiekoor verzorgde ‘s morgens om 9.00 uur de eucharistieviering onder leiding van dirigent Brigit van de Aast en organist Jozef Kolmschot. Voorganger was pastoor Hermens.   

Tijdens de viering werd Jan door pastoor Hermens toegesproken en kreeg hij de Sint Gregorius Draaginsigne ‘50’ in goud opgespeld. Ook werden de bijbehorende oorkonde en de Gregoriuskaars overhandigd.

Na de eucharistieviering gingen de koorleden en kerkgangers naar het parochiecentrum om Jan te feliciteren onder het genot van een kop koffie met krentewegge. De jubilaris werd daar opgewacht door zijn vrouw Ine (ook lid van het liturgiekoor), kinderen en kleinkinderen. Jan Weersink werd door de koorvoorzitter Rene Oude Nijeweeme toegesproken.                                                          

Hij benadrukte de trouwe inzet van Jan voor het koor dat begon in 1973 in Vasse bij het herenkoor. De verhuizing van zijn boerderij naar Bergentheim in 2000 bracht Jan en zijn gezin bij de parochie Langeveen. Na een aantal vieringen te hebben bezocht in de parochiekerk van Langeveen, sprak hem het herenkoor wel aan en is hij hiervan lid geworden. Jan heeft altijd genoten van de zang en gezelligheid bij het koor en de voorzitter sprak dan ook de wens uit dat Jan nog lang mag zingen bij het koor. Tevens werd door hem aan Jan een jubileumkaars met bloemen en een cadeaubon overhandigd als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet. 

Het liturgiekoor kan samen met de jubilaris en zijn familie terugzien op een zeer gezellige ochtend.