Algemeen

Jubilarissen Zonnebloem Geesteren gehuldigd tijdens Nationale Ziekendag

GEESTEREN - Afgelopen donderdag 7 september vierde de Zonnebloem Geesteren Nationale Ziekendag. Veel gasten en vrijwilligers waren hierbij aanwezig. Om 14.30 uur werd gestart met een eucharistieviering waarin pastoor Hermens voorging. Het thema was dit jaar ‘WIJ’. Na de eucharistieviering werd de middag gezellig voortgezet onder het genot van koffie/thee en een hapje en drankje. De middag werd muzikaal ondersteund met vrolijke accordeonmuziek door Gerrit Haarhuis. Bij de entree van zaal Kottink stonden prachtig opgemaakte melkbussen met Zonnebloemen en andere bloemen uit de natuur verzorgd door enkele vrijwilligers.

Op de foto links Martha Kokhuis en rechts Sieny Krikhaar. Foto: Ben Haarhuis.

Twee jubilarissen

Twee jubilarissen werden gehuldigd. Sieny Krikhaar is 45 jaar vrijwilligster en Martha Kokhuis is 20 jaar vrijwilligster bij de Zonnebloem. Zij zetten zich al 15 jaar in als vrijwilligster. De voorzitter Anny Kuipers-Nollen sprak lovende woorden over de twee jubilarissen. Met veel enthousiasme brengen zij regelmatig een bezoek aan gasten van de Zonnebloem. Dit wordt erg gewaardeerd door de gasten. Daarnaast helpen ze elk jaar mee met de lotenverkoop. Voor Sieny en Martha is niets te veel en ze helpen waar ze kunnen. Ze staan voor iedereen klaar en zorgen ervoor dat de mensen de nodige aandacht krijgen. De jubilarissen ontvingen een bloemetje en een enveloppe met inhoud als dank voor hun inzet. De wens werd uitgesproken dat ze nog jarenlang als vrijwilliger doorgaan. De Zonnebloem kan immers niet zonder vrijwilligers. 

Attentie

Veel mensen kennen wel iemand die ziek is. En dan geen griepje of een vervelende verkoudheid, maar iets ernstigs, vaak chronisch. Daarom weten veel mensen dan ook wat voor zware impact dat heeft op het leven van diegene en zijn of haar naasten. Afgelopen weekend gingen de vrijwilligers op pad om de zieken een attentie te brengen. Zo werd de zieken een hart onder de riem gestoken en aan hen gedacht. De attenties werden in opdracht van de Zonnebloem Geesteren verzorgd door de DA drogist Geesteren en een fruitmand door marktkoopman Marten.

Loterij

Hierbij bedankt De Zonnebloem alle lotenkopers en andere gulle gevers. “Dankzij jullie kunnen wij het prachtige werk van de Zonnebloem voortzetten.” Denkt u aan de trekking op 9 oktober a.s.

De trekkingsuitslag is vanaf 17.00 uur te vinden via: Zonnebloem.nl/loterij, op teletekstpagina 552 of via de uitslagenlijn 0900-0633.

Raboclubsupport

De Rabobank draagt het verenigingsleven in onze regio een warm hart toe. Daarom organiseert zij ook dit jaar de ‘Raboclubsupport’. Vanaf 4 september tot en met 26 september kan er door leden van de Rabobank gestemd worden op uw favoriete vereniging. U kunt op drie verenigingen stemmen. Ook de Zonnebloem Geesteren doet mee en hoopt op zoveel mogelijk stemmen. Ze bedankt u bij voorbaat. Elke stem is immers geld waard. Stemmen kan via de Rabo App, via Rabo Internetbankieren of rabobank.nl/clubsupport. De uitslag volgt tussen 2 en 14 oktober a.s.